10 diferențe între obiceiurile celor bogați și săraci care explică multe

0
271

Este o minune faptul că cei mai bogați miliardari sunt egali cu cei 3,8 miliarde de oameni catalogati drept cei mai săraci oameni din lume. Pentru unii dintre noi, nu pare corect, dar există încă întrebarea evidentă despre cum au făcut-o. Când începi să studiezi acest subiect, îți dai seama că oamenii bogați au unele obiceiuri bune, care i-au ajutat să aibă un succes financiar.

Advertisements

1. Dăruitul si impărtitul sunt semnele unei minți bogate.

Dă mai întâi! 79% dintre bogați s-au oferit voluntari pentru organizații de caritate. Și-au făcut un obicei din a-și acorda timp, bani și expertiză.

Donațiile, caritatea și cadourile pentru prieteni și rude nu sunt doar un semn al unei inimi bune, ci și al unei vieți înstărite. Desigur, există oameni lacomi peste tot care doresc doar să consume, dar o persoană bogată știe că banii trebuie să circule, iar alți oameni au nevoie de ajutor.

Nu înseamnă să vă cheltuiți toți banii – să faceți totul în rațiune este crucial.

2. Nu spune NU!

Advertisements

Încercați să numărați de câte ori pe zi spuneți NU sau refuzați ideea cuiva. Chiar dacă acum sunteți 100% sigur că ceva nu va funcționa, așteptați. Dă-i ceva timp. Fii deschis!

A fi tolerant și a avea răbdare este crucial atunci când vine vorba de dobândirea averii.

3. Nu bârfi dacă vrei să fii bogat.

Advertisements

Bârfa dăunează relațiilor și închide ușile pentru succesul tău. Oamenii bogați au obiceiul de a nu spune nimic în spatele celorlalți.

Dacă aveți o problemă cu cineva, este mai bine să mergeți la acea persoană și să le vorbiți direct. O astfel de atitudine va adăuga câteva bonusuri reputației dvs. în societatea înaltă.

4. Să ai un scop, nu o dorință.

Dacă doriți să aveți succes, setați-vă un obiectiv , nu doar o dorinta. Nu puteți controla rezultatul unui vis! Planificând și știind exact ce doriți, faceți pași spre bogăție.

Advertisements

5. Oamenii bogați nu speră să câștige jackpotul.

Thomas Corley , un autor care a studiat milionarii , a ajuns la concluzia că o persoană de succes nu joacă regulat și nu așteaptă să câștige la loterie.

Nu înseamnă că nu își asumă riscuri. Se bazeze pe ei înșiși, nu pe o avere care nu este un lucru sigur.

6. Oamenii înstăriți citesc mult.

Advertisements

Bill Gates spune că citește 50 de cărți pe an și îi oferă un avantaj uriaș. Și nu este singur printre oamenii bogați care cred că cititul este „calea”.

Cu toate acestea, nu vorbim despre cărți care sunt doar pentru distracție, ci și despre cele care includ informații despre auto-dezvoltare. Ele ar trebui să vă educe și să vă ofere idei noi. 11% dintre oamenii bogați și 79% dintre oamenii săraci citesc doar pentru divertisment.

7. Nu este nevoie să vă arătați bogat.

Advertisements

Un chirurg plastician de succes din Boston spune că cei cu adevărat înstăriți nu sunt cei care poartă cele mai scumpe haine. Nu cumpără mașini strălucitoare și genți de ultimă oră. Vecinul tău ar putea fi un miliardar, dar nu vei ști niciodată asta.

8. Oamenii înstăriți fac ca grija de zâmbetul lor să devină un obicei zilnic.

62% dintre oamenii bogați se ingrijesc în fiecare zi, comparativ cu doar 16% dintre oamenii săraci. Zâmbetul este unul dintre primele lucruri pe care le observăm la o persoană. Îți poate strica întreaga imagine dacă ai respirație urât mirositoare și dinți galbeni.

9. Asumarea datoriei este un obicei al săracilor.

Advertisements

Omul de afaceri american, David Ramsey, spune că cei bogați stau departe de datorii. Dacă ar trebui să cumpere ceva, ar prefera să economisească bani pentru asta și să plătească cu numerar.

Împrumutarea banilor de la o bancă pentru o vacanță sau pentru o mașină nu pare rezonabilă, deoarece trebuie să plătiți dobândă la împrumut. „Datoria este un mare obstacol în construirea averii”, recomandă Ramsey. A trăi dincolo de mijloacele proprii și a incapacității de a număra bani nu poate aduce succes.

10. Nu poți reuși singur.

Advertisements

Advertisements