10 Lucruri pentru care nicio mamă nu ar trebui să-și ceară scuze

Proaspetele mămici trebuie adesea să facă față provocării de a-și alăpta copilul în public, sperând că nimeni nu va spune nimic răutăcios despre asta. Din păcate, mulți oameni consideră că este scandalos și, ca proaspăt mămică, este posibil să simți nevoia să-ți ceri scuze pentru asta. Dar a alăpta în public nu este ceva pentru care ar trebui să-ți ceri scuze, pentru că este ceva natural și inofensiv și faci acest lucru pentru binele bebelușului tău.
Noi credem că nu ar trebui să vă fie rușine de lucrurile care vin odată cu apariția unui bebeluș. Așadar, am căutat mai multe informații și am întocmit o listă cu lucruri pentru care nu ar trebui să-ți ceri niciodată scuze.

1. Cum și când îți hrănești copilul

Nicio persoană nu are dreptul să-ți spună cum ar trebui să-ți hrănești copilul. Deci nu datorezi scuze nimănui care crede că știe de ce are nevoie copilul tău mai bine decât tine. Indiferent dacă alegeți să alăptați sau să utilizați în schimb lapte praf – această alegere este doar a ta. Și în ceea ce privește locul în care vă hrăniți bebelușul, nu ar trebui să te simți vinovată când alăptezi în locuri publice. La urma urmei, copilul tău trebuie să mănânce și nu este problema ta dacă oamenii se simt incomod văzându-te alăptând.

2. Că nu ai mulți bani

 


Nu trebuie să fii bogat pentru a putea crește bine un copil. Dar când ai puțini bani, s-ar putea să simți că copilul tău nu primește suficient de la tine. Totuși, tot ce are nevoie copilul tău este dragostea și grija ta. Iar dacă ai destui bani să-l hrănești și să-l îmbraci, nu ar trebui să simți că nu ești un părinte bun doar pentru că nu îi oferi mai multe jucării, vacanțe sau anumite experiențe.
3. Că ai nevoie de timp pentru tine

După ce ai născut, s-ar putea să simți presiunea de a petrece timp cu copilul 24/7. Și dacă simți nevoia de a petrece puțin timp și singură, s-ar putea să te simți prost din cauza asta – ca și cum ai fi o mamă rea. Însă acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Cu toții trebuie să ne facem timp pentru noi din când în când și este de înțeles că ai nevoie de ceva timp singură pentru a te reîncărca. Ai născut, ai trecut printr-un stres fizic și emoțional și te poți simți copleșită, este normal să vrei puțin timp și pentru tine.

4. Că acum casa ta este mult mai dezordonată

Nu devii brusc o persoană rea sau o mamă rea dacă sunt multe jucării întinse pe jos, sau dacă chiuveta este plină de vase murdare. Să ai grijă de copilul tău poate fi la fel de obositor ca și cum ai lucra 8 ore, așa că nu te învinovăți dacă nu ai timp sau energie pentru a face curățenie lună. Și chiar dacă te străduiești mereu să menții totul curat, copilul tău probabil va crea din nou dezordine în doar câteva minute. Așa că, nu ar tebui să-ți ceri niciodată scuze pentru asta. Cam așa sunt copiii.

5. Pentru felul în care arăți
Nu ești datoare să arăți într-un anumit fel pentru cineva. Chiar dacă părul tău este nepieptănat și porți hainele vechi, nimeni nu are dreptul să-ți critice aspectul fizic. Și nu, nu trebuie să faci eforturi supraomenești pentu a-ți recupera corpul de dinainte de sarcină și să slăbești imediat după ce ai născut. Lasă lumea să vorbească. Tu ai adus un bebeluș pe lume, corpul tău te-a ajutat să faci asta și ar trebui să fii recunoscătoare că ai reușit.

 

6. Că îți curge lapte din sâni

Chiar dacă alăptezi des, și chiar dacă îți pui tot timpul tampoane în sutien, se întâmplă uneori ca sânii să-ți mai curgă. Nu ai de ce să te rușinezi și mai ales nu ai motive să îți ceri scuze. Este ceva nomal, un proces natural al corpului pe care nu îl poți controla. Deci, dacă cineva are o problemă cu asta, să nu se mai uite.

7. Că nu te simți mereu fericită

Să ai grijă de copilul tău non-stop poate fi obositor din punct de vedere fizic și emoțional și s-ar putea să nu știi întotdeauna ce să faci și sunt momente în care este posibil să te simți neajutorată. A fi mamă este o muncă extrem de grea, așa că este în regulă să nu te simți întotdeauna bine.

8. Că ai nevoie de ajutor

S-ar putea să pară că atunci când ești părinte, ar trebui să știi să ai grijă de copiii tăi singur. Așa că s-ar putea să simți că nu reușești să te descurci cu educația parentală dacă ceri cuiva sfaturi sau ajutor pentru a-ți îngriji copilul. Dar nu este nimic în neregulă cu asta și nu înseamnă că ești slab. Vrei doar ce e mai bun pentru copilul tău și asta contează cel mai mult
9. Cum naști

Doar tu poți decide ce este mai bine pentru tine și unde și cum te vei simți cel mai confortabil când vei naște. Probabil că vei fi înconjurat de „experți” care ți-ar putea spune că decizia ta este greșită și că știu ei care este singura modalitate corectă de a naște. Dar nu depinde de ei și nu trebuie să vă justificați alegerea. Dacă tu vrei să naști prin cezaiană, este alegerea ta. Nu lăsa gura lumii să îți influențeze deciziile. Este corpul tău și doar tu știi cel mai bine de ce anume ai nevoi, ce poți suporta și ce nu.

10. Că nu poți participa la toate evenimentele

Când aduci un bebeluș pe lume, programul tău se schimbă complet. Dar rămâne același pentru prietenii tăi și s-ar putea să te invite să petreci timp cu ei din când în când. Și dacă ești ocupată cu copilul tău sau vrei doar să te relaxezi singură acasă, nu trebuie să-ți ceri scuze de fiecare dată când nu poți accepta o invitație. La urma urmei,dacă  prietenilor tăi le pasă de tine,ar trebui să te înțeleagă.

Ți se pare familiară vreuna dintre aceste situații? Te-ai simțit vreodată vinovată sau ai simțit vreodată că trebuie să-ți ceri scuze pentru ceva?