11 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată in avion

Orice zbor poate fi stresant. Ceea ce este normal pe teren sau in orice alte mijloace de transport poate sa fie total diferit atunci cand sunem in aer. Desi multi dintre noi calatorim in mod regulat cu avionul ar trebui sa tinem cont de unele lucruri pe care nu ar trebui sa le facem in avion. Aceste sfaturi ne pot ajuta sa avem un zbor mai linistit.

In acest articol va prezentam ce lucruri putem sa facem in avion si ce lucruri trebuie sa le evitam atunci cand suntem in aer.

Nu purtați lentile de contact

În combinație cu aerul uscat din interiorul avionului lentilele devin destul de incomode. De aceea, ar fi bine să porți ochelari sau lentile de o zi dacă ai un zbor lung. Veți avea nevoie și de picături pentru ochi.

Opriți urechile înfundate

Urechile se înfundă în timp ce avionul decolează și aterizează din cauza diferenței de presiune. Primul impuls al oricărei persoane este de a-și desfunda urechile. Această metodă nu funcționează, dar puteți reduce senzația inconfortabilă în următoarele moduri :

Adulții pot folosi bomboane sau gumă de mestecat, în timp ce o sticlă de apă este utilă pentru copii.
Închide și deschide gura din când în când.
Dacă urechile sunt încă înfundate, trebuie să vizitați un medic.

Incearca sa ai picaturi de nas la indemana daca esti racit

Un nas infundat adaugă multă presiune urechilor și poate duce la o traumă . Desigur, nimeni nu vă cere să rămâneți acasă pentru că sunteti răcit, dar, în astfel de cazuri, trebuie să aveți câteva picături nasale pe care să le utilizați înainte de decolare și aterizare.

Cu toate acestea, sinuzita și maxilita sunt prea grave pentru călătoriile aeriene . Dacă nu puteți anula zborul, cu siguranță, trebuie să consultați un medic.

Stai nemișcat

În timpul unui zbor, circulația sângelui este mai lentă , iar sederea fără nicio mișcare crește riscul de tromboză. Urmați câteva reguli simple pentru a o evita:

Ridicați-vă și faceți scurte plimbări în jurul cabinei.
Purtați haine care nu vă limitează mișcarea.
Scoate-ți pantofii în timpul zborului.
În cazul în care aveți probleme cu circulația sângelui, luați șosete de compresie sau colanți cu dvs..

băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase stimulează procesul, motiv pentru care nu trebuie să mâncați sau să beți niciun produs care crește flatulență (pâine brună, fasole, mere etc.).

Luați scaunele din spate dacă aveți rău de mișcare

Toată lumea știe regula: dacă aveți rau de mișcare, nu trebuie să stați pe bancheta din spate. Această regulă funcționează și pe avion. Pentru a evita sentimentele incomode, este mai bine să alegeți scaunele din față sau locurile din apropierea aripii. Cu o zi înainte de zbor, este de asemenea sensibil să aveți grijă la ceea ce mâncați: nu mâncați nimic prăjit sau gras și nu beți alcool.

Abuzul de alcool

Această regulă există din mai multe motive. În primul rând, avionul are aer cu adevărat uscat, care intensifică deshidratarea . În al doilea rând, alcoolul face mai slabă saturația de oxigen din sânge , ceea ce duce la apatie și somnolență . Există, de asemenea, o opinie comună potrivit căreia oamenii se îmbată mai repede în timpul unui zbor. Este mai bine să refuzați alcoolul înainte și în timpul zborului

Atingeți obiectele din jur fără niciun motiv

Un avion este un „oraș natal” pentru o mulțime de bacterii . Foștii pasageri puteau lăsa orice în buzunarele din spate și pe mesele tăvii. Dezinfectarea nu are loc după fiecare zbor, astfel încât toate bacteriile pot migra către mâinile tale. Nu atingeți nimic în exces și luați șervețele cu alcool cu ​​voi.

Utilizați dispozitive la bord

Nu încercați să postați fotografii în timp ce sunteți în aer. Este prea periculos! După cum știți, decolarea și aterizarea sunt cele mai dificile etape ale zborului . Semnalul gadgetului dvs. poate provoca interferențe în comunicarea radio și în sistemul de navigație, iar pilotul nu poate auzi informațiile transmise de controlorul de trafic. Amintiți-vă că atunci când un smartphone este pur și simplu blocat și nu îl utilizați, acesta încă caută o rețea, iar frecvența acestuia se poate suprapune cu frecvența dispozitivelor de zbor.

Câteva telefoane care funcționează nu vor prăbuși un avion. Dar dacă toată lumea de la bord își folosește activ gadgeturile, interferența va fi vizibilă.

Folosiți căști pentru avion

Căștile pe care vi le ofera în avion nu sunt noi, în ciuda faptului că sunt întotdeauna într-o mică pungă de plastic. Între zboruri, căștile folosite sunt curățate și reambalate. Dar este greu să curățați căștile în mod corespunzător. Chiar și după tratament, acestea nu sunt la fel de sigure și curate ca un set nou. Deci este mai bine să folosiți propriile căști.

Mergi desculț

S-ar putea să fii tentant să-ți scoti pantofii în timpul unui zbor lung pentru a fi confortabil, dar aceasta nu este cu siguranță o idee bună. Nu numai că este nesănătoas să-ți expui picioarele pe podelele din avion, dar este și nepoliticos.