11 oameni ale căror nume le folosim aproape în fiecare zi, dar nici măcar nu îți poți imagina cum arată

Ne face plăcere să mâncăm paste Barilla, să purtăm blugi Levi’s și să folosim produse Johnson & Johnson. Dar rareori ne gândim la cum arătau creatorii acestor mărci celebre. Așadar, în atenția dumneavoastră, acești oameni legendari poartă numele mărcilor populare de echipamente, mașini, îmbrăcăminte și alimente.

Mai jos v-am pregătit 11 imagini cu oameni al căror nume îl folosim aproape zilnic, dar pe care nu i-ai văzut niciodată.

  1. Louis Vuitton

Casa de modă franceză Louis Vuitton a fost fondată de Louis Vuitton în 1854. Inițial, doar gențile au fost produse sub acest brand, apoi gama s-a extins semnificativ.

2. Lamborghini

Lamborghini a fost fondată în 1963 de Ferruccio Lamborghini, care dorea să concureze cu Ferrari. În calitate de director, el a promis că mașinile sale nu vor participa la sport.

3. Hugo Boss

Nașterea acestui brand se datorează lui Hugo Ferdinand Boss, care în 1924 a început să producă haine casual. După moartea lui Hugo, ginerele său a ajuns la cârma companiei, iar atunci primul costum bărbătesc a fost lansat.

4. Barilla

Astăzi, Barilla este cel mai mare producător mondial de paste. Și acest uriaș a crescut dintr-o mică brutărie condusă de Pietro Baryla Sr. (1877).

5. Nestlé

Istoria Nestlé datează din anii 1860. Apoi Henri Nestle a dezvoltat alimente pentru bebeluși pe bază de lapte și le-a pus în vânzare. Mai târziu, compania a început să vândă lapte condensat, iar în 1904 ciocolată.

6. Levi’s

Istoria lui Levi a început în 1853, când un imigrant german, Levi Strauss, s-a mutat în San Francisco și și-a deschis un magazin acolo. Compania a început să producă blugi moderni în anii 1920, dar aceștia au fost în mare parte furnizați muncitorilor americani.

7. Knorr

În anul 1838 s-a născut Knorr. În 1873, Carl Heinrich Theodor Knorr a lansat supe uscate în plicuri, iar în 1912 a dezvoltat cuburi de bulion.

8. Julius Meinl

În 1862, Julius Meinl I a vândut cafea prăjită gata preparată – din acel moment a început istoria mărcii Julius Meinl. Celebrul logo a fost conceput de un designer vienez în 1924.

9. Burberry

Burberry s-a născut în 1856 când Thomas Burberry și-a deschis propriul magazin de îmbrăcăminte. Apoi popularitatea brandului britanic a crescut, iar mai târziu a cucerit lumea.

10. Johnson & Johnson

În 1873, Robert Wood Johnson, unul dintre fondatorii Johnson & Johnson, deținea Seabury & Johnson. Mai târziu s-a despărțit de partenerul său de afaceri și a început să producă bandaje chirurgicale sterile împreună cu cei doi frați ai săi. Atunci a început povestea lui Johnson & Johnson (1886).

11. Cubul lui Rubik

Puzzle-ul mecanic de renume mondial a fost creat de sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Erne Rubik. Primele loturi au fost lansate în 1980, dar vânzările lor au fost destul de modeste. Cu toate acestea, după publicitatea activă a produsului la televizor și în mass-media, Cubul Rubik a câștigat întreaga lume.