12. Joshua Herdman (Gregory Goyle)

Josh Herdman l-a jucat pe unul dintre prietenii lui Draco Malfoy, pe Gregory Goyle. Cu greu îl recunoaștem pe acest tânăr care a studiat la Slytherin: acum este un luptător mixt pentru arte marțiale .

11. Evanna Lynch (Luna Lovegood)

Rolul lui Luna a fost o formă de tratament pentru Evanna Lynch. La vârsta de 11 ani, a fost internată din cauza anorexiei. Ea a scris o scrisoare către JK Rowling și i-a spus despre problema ei și a menționat că a dorit întotdeauna să joace un rol în Harry Potter . Scriitoarea i-a răspuns și au început să-și scrie una alteia. 3 ani mai târziu, Rowling a invitat-o ​​pe fată să participe la o audiție. Evanna a reușit să strălucească mai bine ca ceilalti 15.000 de solicitanți și a primit rolul, chiar dacă nu a avut experiență în actorie. După filmele Harry Potter , ea a jucat în alte 5 filme. Ultima sa lucrare a fost un rol în My Name Is Emily . Acum, Lynch participă la Dancing With the Stars .

10. Harry Melling (Dudley Dursley)

Deși Harry Melling este nepotul unui actor, el nu a jucat niciodată în filme înainte de rolul său de văr urât al lui Harry. La 18 ani, Melling a pierdut mult in greutate încât s-a schimbat dincolo de recunoaștere. Așa că, pentru a lua parte la Harry Potter , el a trebuit să poarte un costum care să-l facă să pară mai plictisitor. Filmul a fost o perioadă crucială în viața lui Melling: a absolvit o școală teatrală și The London Academy of Music and Dramatic Art.

9. Devon Murray (Seamus Finnigan)

8. Bonnie Wright (Ginny Weasley)

Bonnie Wright a decis să meargă la audiție datorită fratelui ei – el a spus că arăta ca Ginny. După Harry Potter , a jucat în 13 filme și și-a înființat propria companie de film unde lucrează ca scenarist, regizor și producător de film. În plus, Bonnie este un vegetarian implicat în activități caritabile.

7. James și Oliver Phelps (Fred și George Weasley)

James și Oliver Phelps nu au jucat niciodată în filme înainte de Harry Potter, motiv pentru care mama lor i-a dus la audiție imediat după ce a auzit despre asta. Gemenii au trebuit să treacă 6 etape de audiție înainte de a obține în cele din urmă rolurile.

6. Stanislav Yanevski (Viktor Krum)

5. Sean Biggerstaff (Oliver Wood)

4. Luke Youngblood (Lee Jordan)

Luke l-a jucat pe Lee Jordan, un membru entuziast al Gryffindor al cărui rol principal a fost acela de a menține audiența mare cu privire la modul în care se desfășurau echipele în timpul meciurilor școlare Quidditch. La 32 de ani, el a jucat deja în 10 seriale TV (precum Glee și Lie to Me ), iar acum joacă una dintre principalele piese din Galavant . De asemenea, lucrează în teatru și cântă.

3. Hugh Mitchell (Colin Creevey)

Rolul acestui mic fan Harry Potter a fost primul pentru Hugh. Ulterior, a luat parte la 16 filme și seriale. Astăzi, este un compozitor, cântăreț și fotograf.

2. Matthew Lewis (Neville Longbottom)

1. Tom Felton (Draco Malfoy)

În film, Draco a fost dușmanul lui Harry, dar în viața reală, Tom Felton era prieten cu Daniel Radcliffe și Rupert Grint. Emma Watson chiar a mărturisit că el a fost prima ei iubire. Din păcate, nu a fost reciproc. Înainte de a participa la Harry Potter , Tom a jucat piese în filme și a cântat în cor. Acum, el are 2 albume de muzică și joacă în filme – îl puteți vedea în Origin , o serie de science-fiction.