15 Semne ale unei hernii de disc pe care să nu le ignorați niciodată

O hernie de disc apare atunci când o bucată de disc se împinge în canalul spinal printr-o ruptură. Uneori un disc alunecat sau disc rupt apasă pe nervii spinali, provocând durere. Hernia de disc poate apărea în orice parte a coloanei vertebrale, dar este cea mai frecventă în partea inferioară a spatelui și a gâtului. Acolo unde se află hernia de disc vă va afecta coloana vertebrală și nervii care merg în diferite părți ale corpului.
Recunoașterea simptomelor unei hernie de disc este dificilă. Credeți sau nu, este posibil să aveți o hernie de disc și să nu aveți semne. Oamenii merg adesea la medicul lor de familie pentru o altă afecțiune, și află că au o hernie de disc. Dacă aveți dureri de gât sau de spate, iată cincisprezece semne ale unei hernie de disc pe care nu trebuie să le ignorați niciodată.

Cincisprezece semne că ai putea avea o hernie de disc

1. Te doare brațul

O hernie de disc te poate face să te doară brațul. Această durere se datorează faptului că un disc deteriorat poate apărea oriunde de-a lungul coloanei vertebrale. Durerea de la hernia de disc poate radia în spate sau în alte părți ale corpului, cum ar fi brațul. Este posibil să aveți o senzație de durere surdă în braț dacă hernia de disc este suficient de sus pe coloana vertebrală. Dacă brațul te doare brusc fără motiv și persistă săptămâni întregi, discută cu medicul despre efectuarea unei radiografii pentru a exclude hernia de disc.

 

2. Sciatică (dureri de spate)

Dacă aveți dureri de fese și partea inferioară a spatelui care iradiază pe coloana vertebrală, ați putea avea sciatică. Provoacă presiune și durere arzătoare pe o parte a corpului. Se crede că hernia de disc provoacă majoritatea cazurilor de sciatică. Acest lucru se datorează faptului că hernia de disc apasă pe nervii coloanei vertebrale care alcătuiesc nervul sciatic.

Simptomele sciaticii includ următoarele:

Dureri lombare
Durere în josul piciorului care iradiază de la fese
Durere când te miști
Furnicături în picioare sau degete
Probleme cu vezica urinară

3. Dureri de umăr

Dacă ai o hernie de disc la gât, vei avea probabil dureri de umăr sau de braț. Această durere vă poate să apară în jos pe braț sau pe umăr atunci când strănutați sau tușiți. Durerea de la o hernie de disc la gât poate varia de la surdă și dificil de localizat până la durere ascuțită a gâtului și ușor de identificat. Dacă vă confruntați cu acest tip de durere, discutați cu medicul. Întrebați-l dacă puteți face o radiografie sau o tomografie computerizată pentru a determina cauza.
4. Dureri de picioare

Dacă aveți un disc herniat în partea inferioară a coloanei vertebrale – sunt șanse mari să aveți dureri de picioare sau de picior. Uneori, hernia de disc în partea inferioară a coloanei poate provoca amorțeală la degetele de la picioare. Această senzație apare deoarece discul apasă pe un nerv de la degetele picioarelor, provocând senzații de amorțeală.

5. Frig pe o parte a corpului

Simptomele herniei de disc pot fi dificil de identificat. Este posibil să aveți dureri intense sau să simțiți frig de-a lungul unei părți a corpului. Discurile din coloana vertebrală sunt ca niște perne pentru a absorbi șocurile dintre oasele coloanei vertebrale. O hernie de disc este atunci când partea asemănătoare gelului este împinsă din disc și în măduva spinării. Aceasta apasă pe nervii spinali provocând durere. Dacă simțiți frig pe o parte a corpului, este posibil să aveți un disc afectat și acesta vă apasă pe zona inferioară a spatelui, provocând amorțeala sau răceala pe care o simțiți.

6. Durere bruscă, puternică

Un simptom clasic este o durere bruscă care se simte ca și cum ai fost lovit în spate. Îți poate afecta nervul sciatic pe o parte a corpului, așa că simți această durere chinuitoare pe picior când mergi, când te ridici sau te așezi. Simți că te lasă doar dacă te întinzi.

7. Slăbiciune în picioare

O hernie de disc sever poate exercita o presiune atât de mare asupra coloanei vertebrale încât comprimă nervii care merg către picioare, făcându-le să se simtă slabe. S-ar putea chiar să vă simțiți dezechilibrat atunci când mergeți. Alergătorii care au un disc alunecat adesea ratează aceste simptome ca pur și simplu o accidentare de alergare. Vă rugăm să nu ignorați semnele că ar putea fi o problemă gravă.

8. Pierderea controlului intestinal

Sună destul de rău și este. Dacă pierdeți brusc controlul intestinului sau vezicii urinare, nu mergeți. Fugi la camera de urgenta. Acest eveniment nu este ceva care se va rezolva de la sine. Este posibil să aveți un nerv tăiat la coloana vertebrală și să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală imediată pentru a vindeca acest lucru.
 

9. Te doare când râzi, tuși sau strănuți

Durerea extremă în partea inferioară a spatelui atunci când râzi, tuși sau strănuta este un simptom clasic de hernie de disc. Râsul, tusea și strănutul exercită presiune asupra spatelui și provoacă dureri ascuțite în zona în care aveți hernia de disc. S-ar putea să nu simți altfel. Dacă vorbești cu chiropracticianul tău, ei pot determina ce se întâmplă.

10. Odihna agravează o hernie de disc

Acesta este un simptom adesea greșit înțeles, deoarece de obicei, atunci când vă odihniți spatele, se simte mai bine. Dar o durere de hernie de disc nu va dispărea când te așezi să te odihnești. Face să se simtă mai rău. Singura ușurare poate fi culcarea, dar acest lucru poate să nu ajute. Cel mai bun tratament poate fi acesta:

Gheață și apoi căldură
Masaj
Exerciții blânde, cum ar fi mersul pe jos sau mersul pe bicicletă
Întinderea pentru a vă menține mușchii flexibili și flexibili
Terapia cu ultrasunete
Stimulare musculară cu sonde electrice
dureri de spate inferioare

11. Dureri de gât

Când aveți o hernie de disc în coloana cervicală, aceasta duce la dureri de gât și rigiditate. Cine este expus riscului ca această afecțiune să apară la gât? Iată care sunt condițiile care vă slăbesc discul în gât sau în alte zone ale corpului și vă pun în pericol pentru această afecțiune.

Dacă ești de vârstă mijlocie până la mai mare
Ridicarea obiectelor prea grele pentru tine
Ridicarea necorespunzătoare a obiectelor
A fi supraponderal
Presiune bruscă în gât
Stând cu o postură proastă.
A avea un stil de viață sedentar
Fumat
Factori genetici – această afecțiune tinde să apară în familii

12. Spasme musculare

Dacă o hernie de disc se rupe, veți simți multă durere. Este posibil să aveți spasme musculare în spate, ceea ce face dificilă mișcarea fără dureri extreme. Pentru a calma durerea spasmelor musculare, alternați între gheață și căldură. Răceala va ameliora inflamația și va reduce crampele. Gheața este cea mai bună inițial pentru câteva zile, apoi folosește căldură. Căldura vă va relaxa mușchii.

13. Ace și ace

Acele sunt o senzație de mâncărime, târăre sau furnicături atunci când aveți un nerv ciupit sau deteriorat de la o hernie de disc. În funcție de locul în care se află hernia de disc pe coloana vertebrală, s-ar putea să simți asta în picioare, brațe, gât sau spate. Dacă continuați aceste senzații, discutați cu chiropracticianul pentru a obține un diagnostic corect. Există șansa ca o hernie de disc să nu provoace sentimente.
Medicamente
Antibiotice
Toxine precum plumbul
Dieta slaba
Bea prea mult alcool

14. Senzație de arsură

O senzație de arsură la nivelul brațelor, spatelui, picioarelor sau gâtului este un alt semn al unei hernii de disc pe care nu ar trebui să îl ignorați. Această durere arzătoare distrage atenția. Apare atunci când un disc apasă pe un nerv al coloanei vertebrale. Mulți oameni experimentează acest lucru atunci când au pentru prima dată o hernie de disc.

15. Amorțeală mâinii

Amorțeala în brațe sau mâini apare atunci când aveți o hernie de disc cervical. Presiunea asupra nervilor spinali duce la sentimente de amorțeală la nivelul extremităților. Cel mai bun tratament este să te odihnești. Întinderea și exercițiile blânde ajută, de asemenea, la reducerea amorțelii și a presiunii asupra nervilor.

Cum previi o hernie de disc?

A rămâne sănătos este cel mai bun mod de a preveni un disc bombat. Fă multă mișcare și mănâncă alimente sănătoase și proaspete pentru a-ți menține corpul puternic. Încercați exerciții de antrenament de forță pentru a lucra asupra nucleului pentru a vă menține un spate puternic. Asigurați-vă că aveți o postură bună în timpul zilei când stați la computer sau când conduceți. Nu te prăbuși. Acest lucru pune presiune asupra zonelor lombare și cervicale ale coloanei vertebrale.

Vești bune, dacă ai hernie de disc.

Din fericire, 85% dintre persoanele cu simptome de hernie de disc consideră că aceasta se rezolvă de la sine în decurs de 8 până la 12 săptămâni. Acest lucru se datorează faptului că corpul dumneavoastră poate îndepărta singur țesutul deteriorat. Este bine să obțineți o evaluare pentru a vă asigura că daunele nu sunt permanente. Există trei pași pentru a obține verificarea.

Raze X: Puteți merge la o clinică sau un chiropractician pentru radiografii. Radiografia va exclude o fractură la coloana vertebrală.
Scanare CT: Chiropracticianul vă poate da o rețetă pentru o scanare CT, astfel încât să poată privi oasele coloanei vertebrale.
RMN: Acesta este un mod în care un medic vă poate vedea coloana vertebrală și țesuturile din jurul coloanei vertebrale. Chiropracticul dumneavoastră poate exclude orice vătămare semnificativă a coloanei vertebrale.
Chiropracticul dumneavoastră vă va obliga probabil să veniți pentru tratamente care să vă ajute la alinierea coloanei vertebrale. Totuși, dacă aveți simptome neurologice sau alte simptome ciudate, trebuie să căutați tratamente medicale suplimentare, astfel încât să nu ajungeți cu daune ireparabile.

hernie de discGânduri finale despre a trăi cu dureri de spate sau dureri de gât care rezultă dintr-o hernie de disc
Această condiție dureroasă nu este distractivă. Acestea provoacă disconfort sau durere în diferite părți ale corpului, în funcție de locul în care se află hernia de disc pe coloana vertebrală. Poate fi dificil să identifici natura exactă a durerii de spate. Simptomele variază de la amorțeală, dureri de gât, dureri de spate și furnicături.
Dacă aveți unele simptome, consultați imediat chiropracticianul. Ei pot determina unde este hernia ta de disc și pot începe procesul de vindecare, astfel încât să te simți din nou fără durere.