5 Alimente care îți distrug hormonii și pielea. Evită-le cât mai des!

Acneea poate să apară oricui. Tocmai când crezi că ai depășit vârsta aceea la care te trezești cu câteva coșuri noi, se întâmplă ca acestea să apară din nou. Acneea mai târziu în viață poate fi adesea atribuită unui dezechilibru al hormonilor.
Acneea hormonală este rezultatul unui dezechilibru endocrin. Majoritatea femeilor experimentează efectele la mijlocul menstruației și/sau chiar înainte de menstruație – cele două puncte ale ciclului când estrogenul și testosteronul sunt ambele la cele mai înalte puncte. Când femeile nu pot procesa corect hormonii, se pot acumula estrogen și testosteron. Acest lucru împiedică organismul să se detoxifice în mod corespunzător, ceea ce poate duce la dominarea estrogenului. Rezultatul devine piele inflamată și acnee.

 

Dacă suferi de acnee hormonală, nu ești singur. În loc să cheltuiți sute de lei pe creme și săpunuri speciale, încercați să aruncați o privire lungă și atentă la alimentele pe care le consumați. Ceea ce pui în corpul tău va determina rezultatul pielii tale. Alimentele pe care le consumați vă pot perturba hormonii și provoca inflamații, fie vă pot ajuta să vă echilibrați hormonii și să vă calmați iritația.

Cele mai proaste alimente pentru hormoni și piele:

1. Lactate

O mulțime de produse lactate conțin hormoni sintetici care contribuie la excesul de hormoni din organism. Lactatele sunt, de asemenea, una dintre principalele cauze. Poate provoca inflamații în organism, ducând la acnee și alte probleme.
 

2. Soia

Soia conține fitoestrogeni care pot dezechilibra hormonii. Dacă ești deja sensibil la nivel hormonal, consumul de soia poate provoca erupții. Soia este adesea un ingredient prezent în multe alimente, așa că asigurați-vă că verificați etichetele nutriționale.

3. Gluten

Glutenul este asemănător cu lactatele în felul în care afectează organismul. Provoacă inflamație în intestin și poate perturba nivelul hormonilor. De asemenea, poate fi responsabil pentru alte probleme de sănătate.

 

4. Canola, floarea soarelui, șofranul și uleiul vegetal

Aceste uleiuri de gătit conțin mai mulți acizi omega-6 decât acizi grași omega-3. O supraabundență de acizi omega-6 în organism poate produce inflamații ale pielii în perioadele de vârf de estrogen.

5. Cofeina
Cofeina vă poate ajuta să vă începeți dimineața într-un mod energic, dar poate afecta și răspunsul imunitar al pielii. Atât cafeaua, cât și ceaiul vă pot elimina vitaminele B esențiale, magneziu și zinc din corp.

 

Cele mai bune alimente pentru hormoni și piele:

1. Avocado

Avocado conține beta-sitosterol, o substanță despre care s-a demonstrat că scade nivelul de echilibru al hormonilor și scade inflamația din organism. Adăugarea de avocado în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să vă mențineți corpul sănătos și să vă protejați pielea de inflamație.

 

2. Scorțișoară

Scorțișoara conține proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene care funcționează pentru a vă menține corpul sănătos. Cinnamaldehida din scorțișoară ajută la echilibrarea hormonilor organismului.

3. Rodii

Rodiile au proprietăți anticancerigene, antiinflamatorii și antioxidante. De asemenea, furnizează aceiași estrogeni pe care îi produc ovarele feminine. Adăugarea acestui fruct în dieta dumneavoastră poate ajuta la reducerea schimbărilor de dispoziție, în timp ce vă ajută corpul să lupte împotriva inflamației.

 

4. Turmeric

Turmericul reduce în mod natural inflamația, durerea și umflarea corpului. Adăugarea de turmeric la mesele tale poate ajuta la echilibrarea hormonilor și la menținerea sistemului imunitar puternic. Este un remediu natural excelent pentru pielea ta.
5. Semințe de chia

Aceste cereale fără gluten pot fi adăugate în aproape orice fel de mâncare. Este una dintre cele mai mari surse de omega-3 din natură. Semințele de chia echilibrează hormonii prin stabilizarea zahărului din sânge, îmbunătățirea sensibilității la insulină și reducerea vârfurilor tensiunii arteriale.