Acasă Animale 5 animale cu ritualuri de împerechere ciudate

5 animale cu ritualuri de împerechere ciudate

0
4296

Cand gasesti pe cineva special in viata ta e greu sa-i mai dai drumul. E adevarat si in cazul animalelor, unele dintre ele pur si simplu atasandu-se, la propriu, de corpul partenerului timp de ore, zile, saptamani sau chiar luni.

Advertisements

In regnul animal, un astfel de comportament mareste succesul reproductiv. Iata cateva dintre cele mai „lipicioase” specii, conform National Geographic.

1. Cimpanzeul pitic

Pentru cimpanzeul pitic, amorul este mereu o soluție plauzibilă, în orice situație și împrejurare. Cimpanzeii pitici sunt foarte aventuroși când vine vorba de interacțiuni intime.

Activitățile lor preferate cuprind sărutul cu limba și ritualuri bizare, cum ar fi „scrima cu organul genital” (doi masculi care atârnă de crengi în timp ce-și freacă organele unul de celălalt).

Aceste activități sunt un mecanism de rezolvare al conflictelor, un dar sărbătoresc și o salutare prietenească, printre altele.

Advertisements

Ele nasc un singur pui. Astfel, apare o discrepanță între amor și reproducere.

2. Viermii lați

Aceste animale au atât organe reproducătoare masculine, cât și feminine. Când vine vorba de împerechere, ei au probleme în a decide ce rol va avea fiecare partener.

Masculul pleacă după împerechere, în timp ce femela va trebui să crească progeniturile. Așa că înțelegem motivul confuziei.

Advertisements

3. Șarpele jartieră

Acești șerpi practică vi0lul în grup. Femelele sunt căutate de până la 100 de masculi. Femela trebuie să fie sănătoasă ca să supraviețuiască după ce este urmărită de atâți masculi.

Șarpele norocos se împerechează, în timp ce ceilalți 99 privesc „cu gelozie”. Odată consumat actul, femela încearcă cu disperare să scape.

Advertisements

4. Girafele

Ca și cum nu ar fi destul să ai gâtul atât de lung, girafele mascul trebuie să bea o gură din urina femelei. Aceasta, pentru a afla dacă ea este în călduri și dacă ar fi un bun partener.

Masculul o freacă cu capul pe dos pentru a provoca urinarea. Dacă urina are gust bun, el va începe să o curteze. Mai mulți masculi concurează pentru o femelă. Astfel, ei se vor duela lovindu-se cu gâtul unul pe celălalt.

Advertisements

Aceasta, în speranța că femela îl va alege pe învingător. Când ea este pregătită, va sta nemișcată pentru câteva secunde. Astfel ea îi permite masculului să se urce pe ea.

5. Delfinii

Delfinii au și un instinct s3xual foarte puternic și se împerechează de mai multe ori pe zi.

Chiar dacă nu este un armăsar, delfinul curtează femela prin daruri, cântec și îndemânare. Pentru a-și satisface apetitul foarte ridicat, ei atacă femelele delfin.

Advertisements

Totodată, ei încearcă să călărească alte animale, cum ar fi țestoasele marine, dar și obiecte neînsuflețite. Delfinii colaborează pentru a fura femele din alte grupuri și le obligă pe acestea să se împerecheze.

Se luptă între ei pentru a stabili cine se împerechează cu femela. După ce se împerechează unindu-și burțile, masculul pleacă să caute alte femele. Femela rămâne apoi singură ca să crească puiul.

Advertisements

Advertisements