5 lucruri care nu merită a fi făcute, dacă doriți să aveți bani în plus.

0
563

5. Spălați vasele imediat după ce mancati.

Advertisements

Din punct de vedere al economiei și ecologiei, este mai bine să adunați și să înmuiați vasele murdare. Dacă spălați imediat o chiuvetă plină cu vase, veți economisi mai multă apă, decât atunci când spălați fiecare farfurie sau pahar separat.

Un alt truc este să turnați detergentul de spălat vase într-o sticlă de ulei de măsline, cu un distribuitor îngust. Deci soluția va curge mai încet, ceea ce înseamnă că nu vom cheltui prea mult. Folosind sticle obișnuite , turnăm mai multă soluție decât este necesar.

4. Aruncați toate lucrurile inutile.

Aruncarea lucrurilor inutile în fiecare zi este o tendință populară. Dar, aceasta nu este corectă din punct de vedere a filozofiei îmbogățirii. Desigur, a scăpa de lucrurile care nu aduc bucurie este corect. Dar nu este nimic rușinos de a oferi obiectelor o a doua viață (să coaseți sau să schimbați accesoriile).

Chiar și în garaj, poate exista o raritate care costă mulți bani și nu merită să fie dată la coșul de gunoi.

Advertisements

3. Spălați prea des.

Spălarea dăunează atât lucrurilor, cât și mediului. Îmbrăcămintea are un anumit termen de uzură, care nu este bine să fie grăbit. Dacă trebuie să vă schimbați hainele în fiecare zi, atunci un pulover de cașmir se va simți mai bine dacă nu îl trimiteți la spălat după prima purtare.

Blugii ar trebui spălați după 4-5 întrebuințări, întorcându-i în interior, cu toate fermoarele și nasturii prinși, astfel încât piesele metalice să nu fie dăunătoare tamburului mașinii de spălat. Între spălări, puteți curăța o mică pată cu o periuță de dinți.

2. Cumpărături în zile însorite.

Advertisements

Studiile au arătat că, în zilele însorite, oamenii au mai multe riscuri de a cheltui. Efectul nu este foarte vizibil, dar are semnificație statistică. Prin urmare, excursiile zilnice la cumpărături pot să nu fie coordonate cu vremea. Dar a face cheltuieli mari sau a lua decizii financiare corecte este mai bine în zilele posomorâte.

1. Numărați valoarea lucrurilor în bani.

Încercați să traduceți prețul articolelor pe care doriți să le cumpărați în muncă și ore. Împărțiți-vă câștigurile la numărul de ore pe care le dedicați activității. Dacă primiți 10 mii pentru o săptămână de lucru standard de 40 de ore, atunci ora dvs costă 250. Acum gândiți-vă că pantofii noi costă 5 mii – sunt câteva zile de muncă grea. Este mult mai clar dacă aveți nevoie cu adevărat de acest lucru și dacă sunteți gata să îl plătiți cu orele din viața dvs.

Advertisements

Advertisements
Advertisements