5 Motive pentru care ar trebui să mănânci usturoi în fiecare zi!

Indiferent dacă îl iubești sau îl urăști, usturoiul este un superaliment. Și ar trebui să mănânci des usturoi.
De ce?

Ei bine, în primul rând, conține mangan, vitamina B6, vitamina C și cupru, printre alți nutrienți benefici. De fapt, compușii care conțin sulf din usturoi oferă multe beneficii naturale pentru aproape fiecare parte a corpului. De exemplu, acestea beneficiază sistemul cardiovascular, sistemul imunitar, sistemul inflamator și sistemul digestiv. Wow! Efectele puternice antifungice, antivirale și antiinflamatoare ale usturoiului fac ca acesta să merite adăugat la dieta ta zilnică. Sunteți încă convins să mănânci usturoi? (

Iată cinci motive pentru care ar trebui să mănânci usturoi în fiecare zi:

1. Usturoiul ajută la prevenirea cancerului

Usturoiul conține compuși bioactivi de sulf despre care se crede că ajută la reducerea riscului de cancer. Potrivit Institutului Național al Cancerului NIH, „mai multe studii populaționale arată o asociere între aportul crescut de usturoi și riscul redus de anumite tipuri de cancer”. În special, usturoiul aduce beneficii cancerelor de stomac, colon, esofag, pancreas și sân.

Deși Institutul Național al Cancerului nu aprobă suplimentele, ele recunosc efectele protectoare ale usturoiului. De exemplu, usturoiul ajută la protejarea împotriva cancerului de stomac datorită proprietăților sale antibacteriene, așa cum au arătat studiile asupra Heliobacter pylori . Usturoiul are, de asemenea, puterea de a opri activarea substanțelor care cauzează cancer și de a îmbunătăți repararea ADN-ului.
2. Usturoiul ajută la prevenirea răcelilor și infecțiilor

Studiile au arătat că usturoiul este foarte eficient în uciderea microorganismelor dăunătoare care sunt responsabile atât de boli și infecții comune, cât și rare. Într-un studiu, participanții au luat fie suplimente de usturoi, fie un placebo timp de 12 săptămâni în timpul sezonului rece. Studiul a constatat că participanții care au luat usturoi au fost mai puțin probabil să răcească. De asemenea, cei care au luat usturoi și au răcit și-au revenit mai repede decât grupul placebo. Vedeți, usturoiul are proprietăți puternice antivirale, anti-fungice și antimicrobiene care funcționează pentru a vă menține corpul sănătos.

3. Usturoiul ajută la stabilizarea hipertensiunii arteriale

În continuare, usturoiul este un remediu natural excelent pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Într-un studiu, cercetătorii au evaluat 50 de persoane cu tensiune arterială „incontrolabilă”. Studiul a constatat că, luând patru capsule de extract de usturoi învechit în fiecare zi, timp de trei luni, participanții au observat o scădere a tensiunii arteriale cu o medie de 10 puncte. În plus, polisulfurile din usturoi favorizează lărgirea vaselor de sânge pentru a reduce tensiunea arterială.

4. Usturoiul ajută la prevenirea bolilor de inimă

Pentru sistemul cardiovascular, usturoiul poate fi folosit pentru a ajuta la prevenirea și tratarea multor boli cardiovasculare și metabolice, inclusiv ateroscleroza și hipertensiunea arterială. O revizuire științifică a studiilor privind usturoiul a constatat că, în general, consumul de usturoi are efecte cardio-protectoare semnificative. De fapt, s-a demonstrat că usturoiul chiar inversează bolile de inimă precoce, inversând acumularea plăcii în artere.

5. Usturoiul vă poate ajuta corpul să detoxifieze metalele grele

S-a demonstrat că compușii cu sulf pe care îi conține usturoiul protejează împotriva leziunilor organelor din cauza toxicității metalelor grele. Cercetătorii au efectuat un studiu de patru săptămâni asupra angajaților unei fabrici de baterii auto, care au fost expuși la plumb toxic. Ei au descoperit că usturoiul a redus nivelul de plumb din sânge cu 19%. De asemenea, usturoiul a redus semnele de toxicitate, inclusiv durerile de cap și hipertensiunea arterială.