5 Semne că intestinul tău strigă după ajutor și cum poți să îl ajuți astfel încât să-i refaci rapid sănătatea

Se spune adesea că intestinul este al doilea creier al corpului. Este strâns legat de aproape fiecare sistem din organism, inclusiv de bunăstarea emoțională, sistemul imunitar, bolile cronice, somn și așa mai departe. Când intestinul tău este în stare bună, restul corpului tău este și el sănătos și într-o stare perfectă de funcționare.
De ce este așa?

Acest lucru se datorează faptului că intestinul are un impact asupra tuturor, de la digestie la creier și sistemul imunitar. Corpul tău, pe de altă parte, are o modalitate de a trimite semnale dacă intestinul tău nu funcționează corect. Un intestin nesănătos poate dăuna restului corpului și poate fi cauza unor disconforturi stomacale, oboseală, pofte de mâncare, modificări neintenționate de greutate, probleme ale pielii și alergii, afecțiuni autoimune sau migrene.

Dar, în special, câteva disconforturi pot însemna, de asemenea, că trebuie să monitorizați sănătatea intestinală.

Semne că intestinul tău strigă după ajutor

 

Aveți diaree cronică, oboseală și dureri de cap.

Acest lucru ar putea indica un intestin permeabil, care are o căptușeală intestinală nesănătoasă cu goluri între celule care permit alimente parțial digerate și  toxine pentru a pătrunde în țesuturile de sub ea. Acest lucru poate duce la inflamații și modificări bacteriene în intestin.

Pentru a trata acest lucru, evitați alimentele care pot favoriza inflamația sau bacteriile intestinale, cum ar fi alcoolul, zahărul sau alimentele saturate. De asemenea, includeți alimente nutritive, neprocesate și antiinflamatoare în dieta dumneavoastră pentru a reface sănătatea intestinală.
Aveți arsuri la stomac constante sau reflux acid după ce ați consumat anumite alimente

Acest lucru se poate întâmpla din cauza unui mediu prea acid din tractul digestiv. Poate fi din cauza consumului prea repede de alimente, a consumului prea picant sau a unor anumite alimente precum cafeaua, ciocolata sau alimentele grase. Oricare dintre acestea poate duce la o sănătate precară a intestinului.

Pentru a evita acest lucru, consumați mese mai mici, mai dese și așteptați 2-3 ore după masă înainte de a vă culca pentru a evita alimentele care cauzează problema.