6 Metode simple și eficiente de a ține negii la distanță

Multe persoane au negi și deși aceștia sunt adesea inofensivi, ei vă afectează cu siguranță aspectul. Negii sunt cauzați de virusul papiloma uman, care poate fi găsit aproape peste tot și se răspândește cu ușurință de la o persoană la alta. Există multe modalități de a scăpa de negi, dar luarea unor măsuri de precauție pentru a îi preveni vă poate economisi timp și bani și vă poate menține pielea sănătoasă și curată.
Noi am cătat mai multe informații pentru a afla ce puteți face pentru a împiedica apariția negilor.

1. Nu folosi prosopul altcuiva

A împărți aceleași prosoape cu membrii familiei tale poate părea inofensiv, dar este de fapt unul dintre motivele pentru care papiloamele și verucile enervante pot apărea pe pielea ta. Dacă cineva din familia ta are un neg, există șansa ca folosirea aceluiași prosop să-l transmită de la o persoană la alta. Asigurați-vă că fiecare are propriile prosoape și alte obiecte personale, cum ar fi prosoape, forfecuțe și unghiere.

2. Hidratează-ți pielea

Menținerea pielii hidratate este esențială pentru a o ajuta să rămână tânără și fără riduri pentru mai mult timp. Dar utilizarea regulată a cremei hidratante potrivite poate ajuta și la prevenirea verucilor. Când pielea este prea uscată, este mai ușor ca virusul papiloma uman să treacă prin crăpăturile pielii și să provoace apariția acestor negi deranjanți.

3. Scapă de obiceiul de a-ți roade unghiile

Rosul unghiilor este un obicei pe care mulţi oameni îl lasă în urmă cu greu. Dar chiar dacă nu ești pregătit să o faci pentru sănătatea dinților tăi, ia în considerare să o faci pentru frumusețea pielii tale. Rosul unghiilor creează mici lacrimi în piele și, deși s-ar putea să nu le vezi, ele permit virusului care provoacă negi să pătrundă în corpul tău.

4. Asigurați-vă că purtați șlapi la piscină

Deși poate fi plăcut să mergi desculț pe podeaua caldă din jurul piscinei, există numeroase motive pentru a-ți pune șlapi, iar prevenirea negilor este unul dintre ele. Mediile calde și umede creează terenul perfect pentru bacterii, iar atunci când pielea ta este umedă și moale, o face mai vulnerabilă la diferite infecții, inclusiv papilomavirus uman. Purtarea șlapilor la dușurile publice și la piscine vă poate reduce riscul de a face negi pe picioare.
5. Acoperiți-vă tăieturile și zgârieturile

Curățarea și acoperirea tăieturilor le poate ajuta să se vindece mai repede și, de asemenea, vă poate proteja de apariția negilor. Dacă se întâmplă să atingi ceva contaminat cu virusul care provoacă veruci, există șansa să ajungă în corpul tău prin zgârietură.

6. Evitați bărbieritul peste un neg

Bărbierirea vă permite să scăpați de părul nedorit în cel mai scurt timp, dar dacă aveți un neg este mai bine să optați pentru alte metode de îndepărtare a părului. Când te bărbierești, creezi micro tăieturi în piele și acest lucru poate răspândi virusul care provoacă veruci pe orice porțiune de piele pe care o razi. Bărbierirea peste un neg și apoi bărbierirea altor zone de pe corp poate duce la mai multe veruci noi pe piele.

Ați avut vreodată papiloame sau veruci pe corp? Cunoașteți și alte modalități eficiente de a scăpa de ele?