6 Semne că cineva este un vampir energetic și cum să-i faci față astfel încât să nu te sece de energie

Orice persoană din jurul tău poate fi un vampir energetic, chiar dacă este un prieten sau un membru al familiei tale, iar această persoană te poate seca de energie și te poate face să te simți epuizat sau pur și simplu copleșit.
A fi secat de energie te poate face să suferi atât fizic cât și emoțional și mental.

Din acest motiv este foarte important să recunoști semnele că ai în preajmă un vampir energetic, să înțelegi cum îți suge acesta energia și să înveți cum să te ferești de el.

Vampirii energetici sunt dificil de recunoscut, de aceea noi am căutat mai multe informații și am decis să vă împărtășim ceea ce am descoperit pentru a vă putea proteja de ei în cel mai eficient mod.

1. Sunt în mijlocul dramei

Datorită comportamentului lor dramatic și emoțional, vampirii energetici tind să fie tot timpul centrul unei catastrofe. Atunci când le permiți să ajungă la tine, ei aruncă drama asupra ta în speranța că o vei absorbi și vei îndrepta greșeala lor.
Ce poți face:

Spune-le că te simți foarte obosit. Dacă încearcă să te sune și să-ți umple capul cu plângerile lor, nu cădea în capcana lor și scapă spunând că ești obosit sau că ai ceva important de făcut. Cel mai probabil te vor lăsa în pace și vor merge la altă sursă pentru că au nevoie de cineva care are energie de la care să se încarce.

2. Au tendința de a-și critica ținta

Vampirii energetici sunt de obicei nesiguri și vor încerca să găsească o metodă prin care să te critice pentru a te menține și pe tine nesigur. Dacă cineva face asta cu tine, s-ar putea să simți că datorezi ceva acestei persoane, în special atenția ta.

Ce poți face:
Privește-i în față și oferă-le răspunsuri scurte. Acești oameni pot folosi chiar și expresiile tale nonverbale (expresiile feței și poziția corpului) pentru a te pune la pământ. Toate aceste limbaje ale corpului le dezvăluie dacă sunteți dispus să cedați și să le oferiți energia. Așadar, încearcă să arăți cât mai rece posibil și răspunde la întrebările lor cu răspunsuri scurte – asta te va ajuta să-ți păstrezi energia pentru tine.

3. Folosesc ultimatumuri

Vampirii energetici știu că manipularea este o armă puternică, mai ales împotriva oamenilor care sunt grijulii și plini de compasiune. Se vor baza pe sentimentele tale de vinovăție și vor obține ceea ce au plănuit să obțină de la tine. Același lucru este valabil și pentru ultimatumuri, le folosesc pentru a-ți atrage atenția și apoi te vor constrânge să faci un anumit lucru pe care cel mai probabil nu l-ai face într-o altă situație.

Ce poți face:

Ar trebui să aveți o modalitate de a reveni în realitate. Aflați cine vă poate ajuta să faceți o verificare a realității într-o anumită situație. Acesta poate fi cineva în care aveți încredere, un membru al familiei sau un prieten. Așadar, când observi că vampirul energetic din viața ta începe să acționeze, verifică-l cu o persoană în care ai încredere. Vezi dacă ceea ce îți spune instinctul tău este adevărat și nu ceea ce vampirul energetic încearcă să-ți pună.

4. Se folosește de bunătatea oamenilor

Principalele ținte ale vampirilor energetici sunt oamenii aceia care sunt plini de compasiune și, de asemenea, sensibili. Cei care au o inimă bună, le ascultă necazurile și le pun la dispoziție o energie nesfârșită. Îți vor folosi asta împotriva ta și îți vor scurge toată energia pozitivă.
S-ar putea să observi că această persoană ar putea dori să-și petreacă cea mai mare parte a timpului cu tine, chiar dacă asta înseamnă să-ți limitezi timpul pe care îl ai pentru tine. De asemenea, ei știu că bunătatea ta nu te va lăsa să-i refuzi în cazul în care te va invita la o cină sau la o întâlnire pentru a bea o cafea, așa că te vor întreba aproape tot timpul.

Ce poți face:

Stabilește niște limite. S-ar putea să sune mai ușor decât să aplici asta, dar este important să ai zone din viața ta în care să nu le permiți vampirilor energetici să intre. Începe ușor, evitați să participați la evenimente sociale cu ei, cum ar fi să mergeți la o cafea sau la o cină, apoi extindeți-vă.

5. Au mereu o nevoie emoțională

Vampirii energetici sunt codedependenți și sunt implicați în acest tip de relație. Însă, cu greu pot recunoaște că sunt dependenți de energia cuiva. Ei folosesc legătura (de cele mai multe ori romantică) pentru a răspândi mai multă dramă și nevoie emoțională.

Ce poți face:

Dacă este posibil, elimină-i din viața ta. Dacă vampirul energetic din viața ta nu este o persoană pe care o poți evita pur și simplu (poate un membru al familiei sau un șef), încearcă să întrerupi contactul cât mai mult posibil. Evitați să vorbiți direct cu ei și, în schimb, trimiteți-le mesaje.
6. Încearcă să-și intimideze prada

În afară de critici, vampirii energetici ar putea încerca să te intimideze, mai ales dacă vor să înceapă o dramă emoțională. În acest caz, frica funcționează perfect pentru ei, ceea ce înseamnă că îți vor suge energia și își vor crește ego-ul atunci când devii supărat sau speriat.

Ce poți face:

Poartă-te de parcă nu ți-ar păsa. Nu le da un răspuns, indiferent de ce se întâmplă. De asemenea, nu-i distra. În curând își vor pierde interesul pentru tine.
Ai pe cineva apropiat care îți consumă energia? Dacă da, ați încercat să scăpați de el? În ce mod?