Advertisement

8 Citate alese de la Laureatul premiului Nobel – Lev Landau despre ce e mai important pentru fiecare din noi!

Lev Landau, fizician genial, laureat al Premiului Nobel, fondatorul școlii de fizică teoretică, considera cea mai remarcabilă creație a sa ,,formula fericirii”. Este o temă stranie pentru un om de știință respectat, nu-i așa? Însă Landau nu era de aceeași părere, el o considera destul de serioasă:,,Dacă toți ar gândi despre asta la fel de serios, cum o fac eu, viața ar deveni mult mai ușoară.”

Advertisements

Formula fericirii după Landau este constituită din trei elemente obligatorii. După părerea lui, pentru a fi fericit omul are nevoie de trei componente în proporție egală: muncă, dragoste, comunicarea cu oamenii.

Pe primul loc, Landau a pus munca, deoarece considera că munca este cel mai important în viața omului, și că asta nu necesită argumente și dovezi: ,,Încetează să muncești și îți va crește coadă și vei începe să te cațări pe copaci.”

Referitor la dragoste, Landau avea o atitudine serioasă. El era sigur că oamenii fericiți, oferă treizeci la sută din timpul lor dragostei. De exemplu, fiecare trebuie să tindă să îi facă fericiți pe cei apropiați. Soției sale Landau îi spunea:,,Prima mea obligațiune este să te fac fericită. Soțul nu poate fi fericit, dacă are o soție nefericită.”

Comunicarea cu oamenii îi solicita mai mult timp lui Landau, decât este prevăzut în formula lui. El avea foarte mulți prieteni și cunoscuți, ușa casei sale nu era închisă pentru nimeni. Viața sa decurgea plină de evenimente și momente plăcute.

Iată câteva citate alese despre viață și fericire de la fizicianul genial Lev Landau:

8.Mai bine să te prefaci că ești fericit, decât sincer să te consideri un om nefericit.

7.Omul este obligat să aspire la fericire, el trebuie să aibă acest scop de a fi fericit și nici într-un caz să nu cedeze.

Advertisements

6.Rolul de nenorocit, păgubaș nu mă aranjează. Eu am alte planuri.

5.Oamenii nu doresc cu încăpățânare să înțeleagă, că fericirea se află în interiorul nostru. Tuturor le place să complice lucrurile, iar eu – din contra, tind spre simplitate.

4.Este important să faci totul cu pasiune – asta înfrumusețează enorm viața.

3.Cel mai mare păcat este să te plicitisești! Iată va veni Judecata de Apoi și Dumnezeu te va întreba: ,,De ce nu ai folosit bunurile vieții? Pentru că te plictiseai?”

2.Avem o singură viață, și este atât de scurtă, nu vom mai avea alta. Trebuie să prețuiești fiecare moment, să folosești fiecare posibilitate de a-ți face viața mai aprinsă și interesantă.

Advertisements

1.Omul posomorât este un om pierdut. Posomorârea te îneacă, precum o mlaștină, și în loc să se clarifice în circumstanțele vieții, unii nu doresc să se gândească la ele și se lasă pradă acestui sentiment.

Advertisements

Advertisements