9 Beneficii incredibile ale postului pentru sănătate pe care trebuie să le știți astăzi

Postul ajută la reducerea stresului oxidativ, la îmbunătățirea rezistenței la insulină și a nivelului de zahăr din sânge, precum și la scăderea inflamației, toate acestea fiind bune pentru sănătatea dumneavoastră generală.
Iată de ce este indicat să postești din când în când:

1. Te ajută să slăbești

Dacă sunteți în căutarea unei metode de a mai slăbi puțin, postul s-a dovedit a fi o modalitate eficientă de a face acest lucru. Puteți pierde până la 3-4% din grăsimea corporală totală dacă țineți post timp de 18 zile.

Puteți să luați o singură masă pe zi și să supraviețuiți cu apă până la următoarea masă. Când ții post, nivelul de insulină din organism este controlat. Acest lucru face ca organismul să tolereze mai bine aportul de zahăr.

În timpul unui post, insulina este mai utilă pentru a permite celulelor corpului să absoarbă glucoza din sânge.

2. Îți accelerează metabolismul

Postul oferă sistemului digestiv timp să se rupă de tot procesul de digestie. Îți stimulează metabolismul și face posibilă arderea completă a mai multor calorii.

Dacă sistemul digestiv încetinește, acesta influențează dramatic capacitatea organismului de a digera alimentele și de a arde grăsimile. Dar când postești, îți stimulezi metabolismul și faci mișcarea intestinală mai naturală.
3. Îți îmbunătățești imunitatea

Postul vă ajută să vă îmbunătățiți sistemul imunitar, deoarece permite organismului să reducă radicalii liberi care pot provoca mai multe afecțiuni, inclusiv infecții, Alzheimer, diabet sau cancer.

Când postești, îmbunătățește capacitatea corpului de a lupta împotriva inflamațiilor și a infecțiilor.

4. Te poate scăpa de stresul oxidativ

O metodă de prevenire a stresului oxidativ este postul.

Stresul oxidativ este o cauză principală a afecțiunilor inflamatorii, a diabetului, a îmbătrânirii rapide, a bolilor de inimă și a mai multor probleme de sănătate.

Stresul oxidativ face posibil ca radicalii liberi din organism să reacționeze cu proteina sau ADN-ul care provoacă daune.
5. Te ajută să renunți la anumite obiceiuri proaste

Postul nu numai că este grozav pentru corpul tău, dar s-a dovedit că este și o modalitate excelentă de a încerca să renunți la anumite obiceiuri dăunătoare, cum ar fi mâncatul în exces, fumatul sau consumul de alcool.

Postul intermitent te va ajuta să renunți la aceste obiceiuri.

6. Te face instantaneu mai energic

În timpul postului, corpul tău nu se concentrează pe digestie; te vei simți mai energic și mai plin de viață. Asta pentru că digestia necesită prea multă energie din partea corpului.

Vei avea multă energie pe tot parcursul zilei cu o minte mai limpede și un corp mai natural care te va face să te simți bine cu tine însuți.

7. Gestionarea și reducerea hipertensiunii arteriale

Postul poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Când corpul tău strânge prea mult colesterol, acesta va înfunda în cele din urmă arterele. Acest lucru crește riscul de hipertensiune arterială. Când țineți post, vă forțați corpul să ardă colesterolul acumulat pentru a supraviețui. Acest lucru ajută la deblocarea arterelor.

În timpul perioadei de post, corpul tău va elibera hormoni care reglează tensiunea arterială. Acest lucru funcționează foarte mult pentru a vă asigura că corpul dumneavoastră își poate regla tensiunea arterială.
Mai mult, postul ajută la depășirea mai multor factori care duc la apariția de boli de inimă.

8. Ajută la detoxifiere

Alimentele procesate pe care le consumi zilnic lasă toxine în corpul tău. Postul te poate ajuta să te detoxifiezi.

Tot ce trebuie să faceți este să opriți consumul de alimente solide timp de două zile. Puteți alege să faceți supe sănătoase, pe care să le consumați în timpul meselor.

Unii oameni preferă să consume două zile doa apă pură. După 48 de ore, vei elimina toxinele din organism.

9. Susține longevitatea

Acest lucru poate părea ciudat, dar cu cât mănânci mai puțin, cu atât vei trăi mai mult.

Potrivit numeroaselor studii efectuate în diferite experiențe, durata vieții depinde în mod semnificativ de alimentație.

Asta pentru că alimentele pe care le consumăm ne pot favoriza sau încetini metabolismul. Un metabolism mai lent este legat de îmbătrânire, în timp ce metabolismul rapid este legat de longevitate. Cu cât mănânci mai puțin, cu atât mai repede sistemul tău digeră alimentele.
10. Te ajută să-ți cureți pielea de acnee

Când postești, canalizezi toată energia corpului tău către alte aspecte, cum ar fi eliminarea toxinelor care se acumulează în organism.

Aceasta eliberează toxinele de sub piele și deschide porii, ceea ce previne dezvoltarea acneei.