Dacă vă simțiți obosit în permanență, ochii dvs. se mișcă și aveți spasme musculare, cel mai probabil există o  lipsă de magneziu în corpul vostru . Un deficit de magneziu poate cauza o boală gravă deoarece prea multe procese din organism depind de acesta. De aceea, ar trebui să rămâneți atent și să fiți capabili să observați o deficiență în timp.

Advertisements

Este foarte important sa fim atenti la semnele pe care corpul nostru ni le transmite si sa stim ca trebuie sa actionam. Insa pentru a face acest lucru trebuie sa stim la ce semne sa fim atenti si cum sa le interpretam. Nu este indicat sa luam pastile dupa capul nostru sau pentru ca avem o mica durere. Trebuie sa le luam atunci cand este nevoie si cand corpul nostru ne da semne ca nu poate lupta singur si are nevoie de un ajutor din partea noastra.

Dorinta de a manca zahăr

O dorință arzătoare de a mânca ceva dulce arată că există o lipsă de anumite minerale în organism, în special magneziu. Pierderea de magneziu la femei este adesea conectată la menstruație, iar la sportivi, la un antrenament intensă atunci când organismul își pierde magneziul asupra muncii musculare.

Boala musculară și crampe

Crampele musculare pot fi foarte dureroase. Dacă suferiți de ele în mod regulat, poate fi un semn al nivelurilor scăzute de magneziu. Magneziul și vitaminele D, E și B pot preveni crampele musculare. De aceea, vizitați-vă medicul pentru a verifica nivelurile acestor vitamine și asigurați-vă că obțineți doza zilnică recomandată.

De asemenea, puteți încerca să vă atenționați suferința prin masarea mușchilor afectați într-o mișcare circulară.

 Insomnie

Advertisements

Deficitul de magneziu poate provoca insomnie . Magneziul este vital pentru o funcție numită „relaxare a creierului”. Această capacitate a creierului ne ajută să ne relaxăm și să adormim calm.

Așa cum am menționat mai devreme, nivelurile scăzute de magneziu pot duce la crampe musculare. Acest lucru provoacă sindromul picioarelor neliniștite, o afecțiune care determină picioarele să se scuture noaptea. Ca urmare, calitatea somnului scade.

Boala osoasă

Deficitul de magneziu poate crește riscul apariției problemelor osoase . Acest lucru poate duce la creșterea riscului de fractură. Ideea este că deficitul de magneziu poate reduce nivelul de calciu din sânge, iar calciul este esențial pentru menținerea oaselor sănătoase.

reflux acid

Advertisements

Dacă aveți deficit de magneziu, alimentele și acidul gastric se întorc la esofag . Aceasta duce la o senzație de arsură numită reflux de acid sau arsuri la stomac.

Stresul și apatia

Magneziul este un element esențial pentru construirea unui sistem nervos puternic. Acest element este responsabil pentru relaxare. Cu o lipsă de magneziu în organism, o persoană simte anxietate și stres fără cauză . Astfel, riscul depresiei crește dramatic.

Constipația

Există multe motive pentru care poate să aveți constipație, de la stres la un consum redus de fibre. Magneziul are un efect relaxant asupra multor părți ale corpului, inclusiv a tractului digestiv. Datorită lipsei acestui mineral, funcțiile intestinale nu funcționează corect, ceea ce duce la constipație.

Oboseala

Advertisements

Magneziul este necesar pentru reacțiile care creează energie în celule. Fără magneziu, nu veți avea suficientă energie la nivel celular. Acest lucru se poate manifesta ca oboseală, scăzută energie și lipsă de mobilitate

Cefalee severă

Dacă nu aveți toate aceste zone (vitaminele A, B, C și D), aceasta poate duce la o durere de cap foarte severă. Migrenele afectează de obicei numai o parte a capului . Deficitul de magneziu poate determina migrene și dureri de cap frecvente. Cu o deficiență a acestui mineral, vasele de sânge din creier se îngustează rapid și se extind, ceea ce este cauza unei migrene. O cantitate suficientă de magneziu în organism reduce riscul de modificări ale vaselor de sânge și elimină durerile de cap.

Ce alimente sunt bogate în magneziu?

O dieta echilibrata poate asigura nevoia zilnica de magneziu a organismului . Mulți oameni nu obțin suficient magneziu pentru că duc un stil de viață nesănătoasă.

Advertisements

Iată o listă cu alimente care pot crește nivelul de magneziu:

  • Nuci si seminte
  • Cereale
  • Fasole
  • Fructe proaspete și uscate
  • Verdeaţă
  • Peşte

 

Advertisements

Advertisements