Acest rechin este cel mai batran vertebrat viu din lume, în vârstă de 512 ani.

0
145

Recent, o descoperire surprinzătoare a fost făcută în Oceanul Atlantic de Nord – un rechin în vârstă de 512 ani.

Advertisements

Deși mulți oameni cred că, în ceea ce privește viața, animalele sunt foarte asemănătoare cu oamenii, acest lucru este departe de a fi adevărat.

La prima vedere, observatorii au ghicit că este un animal de lungă durată, dar descoperirea adevăratei sale vârste a fost ceva uimitor pentru ei. Acesta este, fără îndoială, cel mai batran vertebrat viu din lume.

În cadrul cercetărilor efectuate de Universitatea Danemarca și Norvegia, în care a fost utilizat carbonul 14 pentru a determina vârsta rechinilor din Groenlanda, iar acest fantastic animal de 512 ani a stabilit cu siguranță un record. Rechinul Groenlandei este una dintre cele mai reprezentative specii ale mărilor arctice, o specie minunată care poate atinge lungimea de 500 cm.

Calcularea vârstei este mai simplă decât ai putea crede. Biologii marini măsoară ochii de rechin pentru a determina acest lucru. În funcție de cantitatea de radiocarbon prezentă în retina se determina vârsta animalului.

Advertisements

O serie largă de rechini din Groenlanda au fost, de asemenea, analizați pentru a finaliza ancheta.

Experții spun că rechinul Groenlandei nu-și petrece toată viața într-un singur loc, bucurându-se eventual de apele Atlanticului de Nord, unde a fost găsită această minunată creatură de 512 ani. Acestei specii îi place să fie în mișcare.

Acum cercetătorii vor să afle de ce rechinul Groenlandei trăiește atât de mult fata de animalele din altă parte.

Nu există nicio îndoială despre cât de minunată este natura, în special speciile care o locuiesc. Sperăm că răul omului nu ajunge la această specie.

Advertisements

Advertisements
Advertisements