Adevăratul motiv din spatele durerii: Cum este conectată coloana vertebrală cu organele interne!

Imediat după ce am născut primul băiețel, am suferit de dureri de cap și unele probleme digestive. Nu am avut niciodată probleme digestive până atunci, dar l-am trecut drept efect secundar al nașterii unei ființe vii.
Soțul meu a mers la un chiropractician pentru a-și trata niște dureri la mâini și atunci am decis să încerc și eu. Chiropracticianul mi-a realiniat coloana vertebrală și, cu fiecare vizită, mă simțeam mult mai bine.

Când m-am mutat în altă țară, am renunțat să mai merg la chiropractician, dar am găsit un acupuncturist excelent care avea biroul lui  foarte aproape de casa mea. În loc să lucreze la coloana mea, acupuncturistul a lucrat la mușchii din jurul coloanei mele.
Simt că rezultatele ambelor au fost aceleași. M-am simțit întotdeauna mult mai bine când îmi făceam timp să am grijă de coloana vertebrală și de sistemul nervos.

Acest lucru se datorează faptului că toate organele noastre primesc mesaje de la creier prin intermediul măduvei spinării. Plămânii știu să inspire și să expire din cauza mesajelor pe care le primesc de la creier. Inima bate și din cauza acestor mesaje. Fiecare organ din corpul nostru este conectat la creier și blocarea acestei conexiuni – chiar și puțin – poate provoca probleme grave de sănătate.

Unele probleme de sănătate sunt ușor resimțite ca amorțeală în degete sau dureri de cap. Unele probleme nu sunt atât de evidente, cum ar fi problemele digestive sau problemele renale. Dacă coloana vertebrală este defectă, organele o vor simți.

Dacă aruncăm o privire la imaginea de mai sus, puteți vedea cum nervii din măduva spinării se conectează la anumite zone ale corpului. Un chiropractician sau un acupuncturist va putea identifica problemele coloanei vertebrale și le va repara în timp. Pentru asta sunt instruiți.
Este important, însă, să aveți grijă de coloana vertebrală în fiecare zi.

Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de coloana vertebrală:

  • A sta corect sau a folosi un scaun ergonomic la locul de muncă este o modalitate bună de a avea grijă de coloana vertebrală.
  • Faceți exerciții abdominale și exerciții pentru spate zilnic pentru a întări mușchii din jurul coloanei vertebrale și pentru a o menține în poziția corectă.
  • Fă-ți timp să-ți faci un masaj, să mergi la un chiropractician sau un acupuncturist. Acest lucru va ajuta coloana vertebrală să rămână în forma corectă.
  • Purtați pantofi care susțin picioarele și care vă fac să vă simțiți confortabil. Pantofii incomozi, în special tocurile înalte, pot răni spatele și coloana vertebrală.
  • Dormi cu coloana vertebrală în poziție dreaptă. Alege o saltea si o pernă care sustine coloana și încearcă să dormi într-o poziție naturală. De asemenea, încercați să dormiți pe braț pentru a avea o coloană dreaptă când stați întins pe o parte, în loc să utilizați o pernă care vă poate înclina capul în sus și vă poate îndoi gâtul.
  • Dacă suferiți de dureri de spate, este important să căutați ajutor profesional. Problemele coloanei vertebrale, cum ar fi un nerv lezat, dacă nu sunt îngrijite, pot deveni extrem de grave. Măduva spinării controlează corpul. Pentru a avea o sănătate bună, coloana vertebrală trebuie să fie sănătoasă.

Ai grijă de coloana vertebrală și ea va avea grijă de tine în toți anii vieții tale.