Aflați care sunt cele mai rare fructe din lume

0
38

Fructele sunt darurile naturii pentru om, fiind atât sănătoase, gustoase și frumoase. De la pepeni la mure, fructele vin în toate mărimile și formele posibile, însă unele sunt mult mai rare decât altele.

Advertisements

Mai jos vă prezentăm câteva dintre cele mai rare și interesante fructe din lume.

Ackee

Un fruct cu aspect bizar, foarte popular în vestul Africii. Este, de asemenea, fructul național al Jamaicăi și este consumat alături de legume.Are un conținut redus de grăsimi și carbohidrați, dar poate conține și o toxină periculoasă, de aceea a fost interzis în unele state.

Chermimoya

Cu toate că este rar disponibil în afara Americii de Sud, acest fruct de dimensiuni medii nu are tocmai cea mai apetisantă formă, însă despre gustul său dulce și delicat se vorbește numai de bine.Este folosit în deserturi și este bogat în vitamine și antioxidanți.

Cele mai rare cinci fructe din lume

Physalis

Advertisements

O altă plantă originară din America de Sud. Physalis e înrudită cu roșia, având gustul și structura internă similiară cu aceasta, însă este mult mai mică și are un înveliș translucid ce seamănă cu o frunză uscată.Este un fruct extrem de bogat în vitaminele B și C, dar și în fier. Este unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume.

Castravetele țepos

Foarte popular în Africa, acest castravete țepos, care este similar în multe feluir castravetelui comun, are un gust ușor mai acid, fiind bogat în vitamina C și având multe proprietăți curative.Castravetele țepos este folosit mai ales de cei care au probleme cu rinchii sau cu tractul urinar.

Durian

Acest fruct ce se găsește doar în Asia de sud-est are un miros extrem de puternic, fapt care a dus la interzicerea sa în multe piețe din Occident. Are un înveliș plin de țepi, însă partea interioară e cremoasă și delicioasă.Este consumat mai ales pe timpul verii, în băuturi. Conține doar zaharuri simple, care sunt foarte sănătoase pentru corpul uman.

Advertisements

Advertisements
Advertisements