Avertisment privind cancerul pulmonar – dacă simțiți o durere atunci când tușiți, nu trebuie să o ignorați niciodată

Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai grave tipuri de cancer care trebuie diagnosticat, deoarece este de obicei dificil de detectat până când se răspândește în alte părți ale corpului. Ați putea fi expuși riscului de boală dacă aveți o tuse care este însoțită de o durere în piept.
Cancerul pulmonar este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în Marea Britanie, a avertizat NHS.

Aproximativ 45.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer pulmonar în Marea Britanie în fiecare an.

Semnele bolii tind să se dezvăluie numai după ce cancerul s-a răspândit prin plămâni.

Unul dintre cele mai comune semne de avertizare timpurie ale cancerului pulmonar este durerea în piept sau spate ori de câte ori tușiți.

 Simptomele cancerului pulmonar:

„Simptomele precoce ale cancerului pulmonar pot fi o tuse ușoară sau dificultăți de respirație, în funcție de ce parte a plămânului este afectată”, spun specialiștii.
Pe măsură ce cancerul se dezvoltă, aceste simptome pot deveni mai severe sau mai intense.

Ca multe alte tipuri de cancer, cancerul pulmonar poate provoca, de asemenea, simptome sistemice, cum ar fi pierderea poftei de mâncare sau oboseală generală.

Atunci când cancerul pulmonar provoacă semne în stadiile incipiente, acestea pot varia de la persoană la persoană, dar de obicei includ dureri în piept, spate sau umeri care se agravează în timpul tusei, râsului sau respirației profunde.

Alte semne de avertizare timpurie ale cancerului pulmonar includ dezvoltarea unei noi tuse care tinde să se agraveze într-o perioadă de timp și apariția unei tuse care produce sânge.

Răgușeală, respirație șuierătoare și pierderea în greutate inexplicabilă ar putea fi, de asemenea, cauzate de această afecțiune.
Unii pacienți au raportat chiar o umflare a feței, dificultăți la înghițire și chiar modificări ale aspectului unghiilor.

Dar, simptomele cancerului pulmonar nu tind să se dezvăluie până când boala a devenit avansată, deoarece plămânii au puține terminații nervoase.