Acasă Fără categorie Avertismentul unui MEDIC PEDIATRU: Opriți-vă copiii până-n 12 ani să mai folosească...

Avertismentul unui MEDIC PEDIATRU: Opriți-vă copiii până-n 12 ani să mai folosească aceste dispozitive electronice

3
65835

Advertisements

Chris Rowan, medic terapeut pediatru american, vorbeşte, într-o postare pe blogul său de pe Huffington Post, despre pericolele la care se expun copiii care îşi petrec prea mult timp butonând pe telefoane sau pe tablete.

<<Fac apel la părinţi, profesori şi guverne să interzică copiilor sub 12 ani să folosească dispozitive electronice portabile>>, scrie el, enumerând 10 motive.

Creşterea rapidă a creierului

Între zero şi doi ani, creierul copilului îşi triplează dimensiunea după care continuă să se dezvolte rapid până la vârsta de 21 de ani. Dezvoltarea creierului în acea perioadă de formare este determinată de stimulii din mediul înconjurător sau de lipsa lor. Stimularea provocată de supra-expunerea la tehnologie (telefoane, internet, tablete sau TV) este asucioată cu deficit de atenţie, întârzieri cognitive, probleme de învăţare, impulsivitate crescută şi o abilitate mai mică de autocontrol.

Dezvoltare întârziată

Folosirea tehnologiei restricţionează mişcare, lucru care poate duce la o dezvoltare întârziată, notează Chris Rowan. Unu din trei copii intră acum în sistemul educaţional cu astfel de probleme care le afectează rezultatele academice. Mişcarea îmbunătăţeşte atenţia şi abilitatea de a învăţa.

Obezitate epidemică

Televizorul şi jocurile video sunt legate de creşterea numărului de copii obezi. Copiii cărora li se permite să aibă un dispozitiv în dormitor au cu 30% mai multe şanse de a deveni obezi.

Advertisements

Privarea de somn

60% din părinţi nu îşi supraveghează copiii când aceşti folosesc diverse tehnologii şi 75% din copii au voie cu gadgeturi în dormitoare. 75% din copiii cu vârste între 9 şi 10 ani suferă de lipsa somnului, lucru care le influenţează negativ rezultatele de la şcoală.

Boli mintale

Folosirea în exces a tehnologiei este unul din factorii care provoacă depresie, anxietate, deficit de atenţie, autism, tulburare bipolară, psihoze sau alte comportamente problematice printre copii.

Agresivitate

Advertisements

Conţinutul media violent poate provoca agresivitate. Copiii mici sunt din ce în ce mai expuşi la violenţa fizică şi sexuală din media din zilele noastre. Rowan dă exemplu jocul Grand Theft Auto V care ilustrează crime, sex, viol, tortură şi mutilare.

Demenţă digitală

Conţinutul media de mare viteză poate contribui la deficitul de atenţie, la scăderea puterii de concentrare şi a capacităţii de memorare. Copiii care nu pot fi atenţi, nu pot învăţa.

Daca nu v-am convins atunci urmariti ce spune in clipul de mai jos acest profesor universitar, biofizician.

Distribuiți aceste informații. Multi oameni au nevoie de ele pentru a-si creste copiii sănătoși din punct de vedere mental.

Advertisements

Advertisements
Advertisements

3 COMENTARII

  1. Intr-adevar traim in vremea electronicii ,vrem sa realizam performante incredibile ,dar uitam sa ne oprim la granitele periculoase care ne ameninta existenta ,mai ales sanatatea noastra. Un fenomen grav se raspandeste tot mai frecvent in viata copiilor nostri. Majoritatea dintre ei au devenit deja dependentii acestor mijloace electronice. Am observat o schimbare radicala nu numai in ceea ce priveste pregatirea de zi cu zi a temelor ,dar si in comportamentul de altadata. Se cred „mari si tari”,sunt mai agresivi , obositi,plictisiti, unii nu mai stiu sa comunice, au un scris ilizibil. Majoritatea copiilor sufera de anxietate , claustrfobie ,panica. Pe mine personal ma ingrijoreaza soarta tinerei generatii.Recomand parintilor sa ia masuri cat mai e posibil ,sa nu regrete mai tarziu ca n-au actionat la timp!