Căprioară albă, fotografiată în România. ”E un fenomen foarte rar”

0
24

Alexandre Lacaille, un francez stabilit în România, în județul Cluj, a avut șansa de a vedea și fotografia o căprioară albă.

Advertisements

Exemplarul albinos de căprioară a fost fotografiat pe un câmp din satul Sâmboleni din comuna Cămărașu din județul Cluj.

„Bambi albinos din Sâmboleni”, a scris pe Facebook Alexandre Lacaille.

Francezul a povestit pentru Digi24 că a văzut căprioara albă, un „albinos perfect”, chiar în lanul său de grâu. ”E un fenomen foarte rar”, a mai spus fermierul.

Animalele albinoase se remarcă prin pierderea completă sau parțială a pigmentației. Potrivit ”National Geographic”, albinismul la mamifere apare atunci când un individ moștenește una sau mai multe gene mutante de la ambii părinți, gene care afectează producția de melanină, principalul pigment care determină culoarea pielii, a blănii și a ochilor.

Advertisements

Producția de melanină are loc în melanocite, celule specializate care sunt prezente la animalele albinoase, dar fără să fie complet funcționale.

Animalele albinoase nu au o viață tocmai ușoară în sălbăticie. Adesea, ele au o vedere slabă, ceea ce le împiedică la vânătoare sau atunci când trebuie să identifice un pericol. Uneori, animalele albinoase au probleme în a-și găsi un partener, iar inabilitatea de a se camufla în natură (cu excepția perioadelor de iarnă), le face vulnerabile în fața prădătorilor care le pot observa ușor.

Advertisements

Advertisements
Advertisements