Ce s-ar putea întâmpla cu pielea ta dacă nu mai consumi sare

Când decidem să începem să avem un stil de viață sănătos, să mâncăm mai sănătos, sarea este prima pe care vrem să o scoatem din alimentație. Deși este adevărat că consumul de prea multă sare este dăunător sănătății tale, lipsa de sodiu zilnic poate, deasemena, afecta starea ta generală de bine. Sodiul este un electrolit esențial care este responsabil pentru păstrarea lichidului în celulele corpului tău, iar eliminarea completă a acestuia din alimentația ta ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru sănătatea și frumusețea pielii tale.
Asta se poate întâmpla dacă decizi să ai o dietă foarte săracă în sodiu:

1. Puteți dezvolta negi și veruci pe piele în timp

Deși a limita consumul de sare te va ajuta să ai cu siguranță o sănătate mai bună, eliminarea completă a acesteia din alimentația ta ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Atunci când nu consumați suficient sodiu în fiecare zi, în timp, vă poate afecta rezistența la insulină, care, la rândul său, va fi vizibilă pe piele. Dacă corpul tău nu răspunde bine la insulină, poate duce la creșterea nedorită a părului și la apariția negilor pe piele de care nu este ușor de scăpat.

2. S-ar putea să observați un model asemănător plasei pe piele

Medicul recomandă adesea celor care au probleme cu inima să limiteze consumul de sare, dar dacă tu nu ai probleme cu inima, consumul de foarte puțină sare îi poate dăuna de fapt inimii.  Atunci când sănătatea ta cardiovasculară este dezechilibrată, ar putea fi vizibilă și pe piele și poate determina corpul tău să dezvolte un model asemănător plasei albastre sau violete pe piele.
3. Pielea ar putea deveni mai uscată

Menținerea pielii bine hidratate este esențială dacă vrei ca fața ta să pară tânără și frumoasă, cu mai puține riduri. Eliminarea completă a sării din dietă vă poate împiedica de fapt să reușiți acest lucru, deoarece atunci când corpul dumneavoastră nu primește suficient sodiu, ar putea provoca simptome similare cu deshidratarea. Acest lucru, la rândul său, vă poate face pielea să pară uscată și încrețită, în special în jurul gurii, buzelor și ochilor.

4. Pielea ta își poate pierde elasticitatea

S-ar putea să cheltuiți o mulțime de bani pe creme și seruri hidratante scumpe care au scopul de a vă face pielea să arate mai frumoasă, mai elastică, mai strălucitoare și mai sănătoasă, dar faptul că nu consumați suficient sodiu vă poate sabota de fapt toate eforturile. Dacă există prea puțin sodiu în corpul tău, s-ar putea ca pielea să-și piardă volumul și elasticitatea și să pară lăsată.

Tu câtă sare mănânci de obicei? Ați încercat vreodată să eliminați sarea din alimentație?