Ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci două banane cu pete negre pe zi timp de o lună

Din păcate, mulți oameni nu sunt complet conștienți de beneficiile uimitoare pe care bananele le au pentru sănătate. Bananele conțin următoarele: potasiu, vitamina A, vitamina B, vitamina C, carbohidrați totali, fibre alimentare, proteine ​​și fier. Zaharurile găsite în banane sunt toate glucoză naturală, fructoză și zaharoză, care sunt zaharuri bune de consumat. De asemenea, au niveluri semnificative atât de dopamină, cât și de catechină, ambele acționând ca antioxidanți.
Cu cât banana este mai coaptă, cu atât beneficiile sunt mai mari. S-a demonstrat chiar că bananele cu pete negre ajută organismul să lupte împotriva cancerului.

„Cercetătorii japonezi au dovedit că bananele coapte ajută la combaterea cancerului. Pe măsură ce banana se coace, nivelul său de antioxidanți crește, întărind sistemul imunitar și crescând celulele albe din sânge! De fapt, bananele coapte sunt de opt ori mai eficiente decât cele verzi mai mici atunci când vine vorba de creșterea potențialului de luptă împotriva cancerului al celulelor albe din sânge.”

Asta se va întâmpla dacă mănânci două banane cu pete negre pe zi timp de o lună:

Tensiune de sânge scăzută

Potasiul este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce tensiunea arterială. Face acest lucru echilibrând efectele sării. Organismul are nevoie de un echilibru atât de sodiu, cât și de potasiu pentru a menține tensiunea arterială la un nivel sănătos.

Protecția inimii

Fibrele, potasiul, vitamina C și vitamina B6 prezente în banane sunt excelente pentru sănătatea inimii. Consumul de potasiu de 4.069 mg pe zi a fost direct legat de un risc cu 49% mai mic de boli cardiace ischemice, comparativ cu cei care au consumat doar aproximativ 1.000 mg. Bananele reduc, de asemenea, șansa de a avea un accident vascular cerebral!
Stabilizarea diabetului

Deoarece bananele sunt o sursă bună de fibre, potasiu și vitamina C, sunt o alegere excelentă pentru cei cu diabet. S-a demonstrat că dietele bogate în fibre îmbunătățesc nivelul de insulină, ceea ce face din banane o alegere excelentă. Cu toate acestea, carbohidrații prezenți în banane trebuie să fie înregistrați cu atenție.

Digestie îmbunătățită

Bananele au capacitatea de a combate arsurile la stomac, diareea și constipația. Acest lucru se datorează faptului că sunt un aliment ușor de digerat. Cu toate acestea, trebuie menționat și faptul că 1% dintre cei care suferă de reflux acid consideră că bananele agravează problema. (Nu funcționează pentru toată lumea.)

Dispoziție și memorie îmbunătățite

„Bananele ar putea fi cel mai perfect aliment pentru creier din lume. Prin furnizarea de nutrienți esențiali pentru funcționarea neurologică adecvată, bananele ajută creierul să regleze starea de spirit și apetitul, susținând în același timp funcții cognitive importante precum concentrarea și memoria.”
Tu obișnuiești să consumi banane cu pete negre?