Ce se întâmplă in corpul dumneavoastra dacă mâncați usturoi în fiecare zi

0
35

Usturoiul este o planta pe care fiecare dintre noi a incercat-o cel putin o data. Suntem atât de obișnuiți cu faptul că nici măcar nu observăm unicitatea acestui produs. Știați că proprietățile benefice ale acestui produs nu se limitează numai la protejarea dumneavoastră de răceală?

Advertisements

Ei bine se pare ca acesta are mult mai multe avantaje decat am fi crezut noi. Pe langa ca ne fereste de raceala si este extrem de bun langa o fruptura si niste cartofi are o multime de alte proprietati de care habar nu avem. Noi am adunat in acest articol mai multe utilizari  de care nici macar nu stiai. Priviti ce se intampla daca mancam acest aliment aproape in fiecare zi.

Vei deveni mai atractiv

Usturoiul face barbatii mai atractivi. Cu toate acestea, a fost întotdeauna considerat că mirosul de usturoi descurajează orice dorință de a comunica. Dar studiile recente dovedesc că este o greșeală. Singura restricție este ca un bărbat să mănânce 2 căței de usturoi, cu 12 ore înainte de o întâlnire, pentru a impresiona o femeie.

Se pare că femeile se înnebunesc de mirosul unui om care a mâncat usturoi. Cu toate acestea, este dificil pentru oamenii de știință să explice acest fenomen. Poate că motivul este ascuns în proprietățile sale antimicrobiene , ceea ce face ca mirosul transpirației să nu fie atât de ascuțit.

Sistemul imunitar se va îmbunătăți.

Faptul că usturoiul ne protejează de diverse virusuri și de răceli a fost cunoscut chiar și pentru bunicii noștri. Dar oamenii de știință au confirmat încă o dată că ar trebui să consumați în mod regulat acest produs pentru a nu se îmbolnăvi. Acest lucru se datorează faptului că conține o grămadă de vitamine, uleiuri benefice și aminoacizi. Mai mult, are alicină  – un compus organic care ucide bacteriile și ciupercile.

O notă importantă: Usturoiul trebuie să fie proaspăt pentru a vă proteja de boli. Allicinul se formează numai prin distrugerea mecanică a celulelor de plante care se produce atunci când se taie sau se presează. Când integritatea cărnii este distrusă, componentele sale se amestecă și formează un compus antimicrobian, în timp ce încălzirea distruge aproape toate proprietățile benefice ale acestuia.

Advertisements

Tensiunea arterială se va stabiliza.

Puteti sa il adaugati la dieta dumneavoastră dacă suferiți de hipertensiune arterială. Extinde vastele și scade presiunea arterială. Durerile de cap, precum și cele de inimă, vor dispărea împreună cu tensiunea arterială ridicată. Pentru a vindeca hipertensiunea ar trebui să mănânci zilnic 4 căței din acest produs. În plus, usturoiul scade nivelul colesterolului „rău” din sânge cu 10-15%. Ce înseamnă asta pentru noi? Riscul de a obține boli de inimă sau accident vascular cerebral se reduce cu aproape dublu.

Memoria se va îmbunătăți.

 

Companiile farmaceutice vande suplimente antioxidante pentru desui de multo bani. Totuși, usturoiul simplu conține o grămadă de componente care împiedică îmbătrânirea creierului și nu costă prea mult. Persoanele în vârstă care consumă aceasta scad riscul de a dezvolta boala Alzheimer, în timp ce persoanele mai tinere își pot îmbunătăți memoria și pot spori productivitatea creierului. Tot ce trebuie să faceți este să consumați usturoi în mod regulat.

Stamina ta va crește

Advertisements

Face inima și mușchii să funcționeze mai eficient. Dacă jucați sport, consumul acestui produs vă va îmbunătăți rezultatele. În plus, acest aliment a fost util și pentru persoanele care nu au legătură cu sportul, deoarece acestea au redus oboseala, au sporit productivitatea și au ajutat oamenii să supraviețuiască sezonului rece.

Părul și pielea se vor îmbunătăți

  • Păr: promovează creșterea părului, făcând firlul mai lung și mai groas. Poate chiar trata alopecia localizată. Pentru a obține acest rezultat, trebuie să-l aplicați pe scalp. 
  • Piele. Fibroblastele (celulele responsabile de reînnoirea pielii) au o reacție pozitivă la acest produs.
  • Protecție de soare. Componentele pe care le conține vă protejează împotriva îmbătrânirii. 

 Durerea de dinți se va reduce

Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice  este  bun pentru cavitatea bucală. Ea elimina microbii dăunători și vindecă gingiile inflamate. Mai mult decât atât, acest produs util scade riscul de apariție a cavităților.

Vei începe să devii mai slab

Advertisements

Acest produs ar putea fi util pentru cei care își urmăresc imaginea și aici sunt motivele pentru care este util in diete:

  • Ca urmare a reacțiilor chimice complexe, ajoene activează fermente speciale în sânge și elimina depozitele de grăsimi.
  • blochează creșterea în greutate atunci când are loc o dietă necorespunzătoare și dezechilibrată. Arde excesele de calorii care intră în organism.

    Bonus: Contraindicații

Cu toate acestea, chiar și acest super produs are contraindicații. În unele cazuri poate fi destul de periculos:

  • Medicii nu recomandă să il consumati in exces  în timpul sarcinii și alăptării. Copiii cu vârsta sub 7 ani ar trebui să-l consume și în cantități moderate.
  • Nu trebuie să mănânci cu 2 săptămâni înainte de intervenție chirurgicală, deoarece slăbește  sângele și poate provoca sângerare.
  • este o  otravă pentru animale, în special pentru pisici și câini de origine japoneză (Akita și Shiba Inu).

Advertisements

Advertisements
Advertisements