1. Abuzul nu este iubire.

Advertisements

Când copiii tăi vin acasă plângând de faptul că sunt tachinați de alți copii, incercati sa le explicati ca ceilalti copii ii tachineaza din iubire.

2. Dragostea pentru mama trebuie sa existe la orice varsta

3. Faptul ca ii iubesti pe ceilalti nu înseamnă că trebuie să te iubești mai puțin pe tine însuți.

Copiii tăi trebuie să știe că atunci când iubesc pe cineva, nu înseamnă că ar trebui să se jertfească pentru cei dragi. Sigur, compromisul este important în orice relație, dar nu ar trebui să se iubească pe ei înșiși mai puțin pentru a iubi pe altcineva. Copiii învață acest lucru prin privirea relației părinților lor.

Advertisements

4. Respectul este crucial în dragoste.

5. Uneori iubirea nu durează pentru totdeauna.

Comediile romantice ii pot determina pe copiii tăi să creadă că iubirea durează o viață. Dar adevărul este că iubirea este trecătoare și uneori este mai bine să închei o relație și să mergi mai departe. Ei trebuie să înțeleagă că toate momentele petrecute în timp ce erau îndrăgostiți nu au fost o pierdere de timp. Au fost lecții pentru o experiență mai bună în viitor.

Advertisements

6. Iubirea de lungă durată necesită efort.

7. Dragostea ar trebui să te facă o persoană mai bună.

Există multe tipuri de iubire, iar copiii dvs. trebuie să înțeleagă că merită genul de iubire care îi face o persoană mai bună. Spune-i că iubirea ar trebui să-l încurajeze să aibă un viitor mai luminos și să fie o ființă umană bună.

Advertisements

8. Dragostea nu este doar curcubeu și fluturi.

Spre deosebire de ceea ce promoveaza basmele, dragostea nu înseamnă doar lucruri frumoase. Copiii trebuie să fie pregătiți pentru partea mai puțin frumoasă a iubirii. Cea mai mare parte a iubirii, în viața reală, nu seamănă cu dragostea din basme.

Advertisements

Advertisements