Cel mai nou pamant romanesc ascunde o FRUMUSETE UNICA in lume, insa NIMENI n-o poate vedea!

0
86032

Cel mai nou pâmânt românesc este de o frumusete unica in lume si nimeni nu are voie nici macar sa puna piciorul acolo, scrie greatnews.ro.

Advertisements

Guvernul României a interzis popularea insulei Sacalin, un teritoriu de 21.410 hectare (cam de dimensiunea capitalei ţării, Bucureşti) din Marea Neagră.

Principalul scop al acestei măsuri este protejarea păsărilor rare care cuibăresc aici (229 de specii). Şi flora este una deosebită, sute de plante rare putând fi întâlnite în acest loc, relatează one.ro.

Locuirea insulei a fost interzisă de autorităţile române încă din 1938.

Insula Sacalin s-a format în urmă cu aproximativ 150 de ani. Iniţial, erau două insule, Sacalinu Mare şi Sacalinu Mic, însă, în timp, cele două s-au unit şi formează acum un teritoriu compact de peste 210 kilometri pătraţi, potrivit siteului Rezervației Deltei Dunării.

Insula se află în Marea Neagră, la mică distanţă de coasta românească, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării.sacalin-edu-soft

Pe insula Sacalin se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. În apele din proximitate se găsesc pești rari, sturioni, dar și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.

Cel mai nou pământ românesc are o suprafaţă de 21.410 de hectare1

Advertisements

pelicanul-cret-aeagecy

Insula românească nu trebuie confundată cu insula Sahalin, cea mai mare insulă rusească, situată în nordul oceanului Pacific.

Cel mai nou pământ românesc are o suprafaţă de 21.410 de hectare3 Cel mai nou pământ românesc are o suprafaţă de 21.410 de hectare4 Cel mai nou pământ românesc are o suprafaţă de 21.410 de hectare5

Advertisements

Advertisements