Luni seară, de la oră 18, mai mulţi judecători şi procurori au intenţionat să protesteze din nou pe treptele Palatului de Justiţie din Bucureşti, însă de data asta au fost împiedicaţi de jandarmi. O tânără judecătoare nu s-a lăsat intimidată şi a protestat singură.

Astfel, în timp ce colegii ei s-au strâns la colţul clădirii, discutând ce să facă, Andreea Sârbu, judecator la Judecătoria Sectorului 1, a rămas pe trepte, acolo unde magistraţii au protestat de fiecare dată, imaginile făcând înconjurul presei internaţionale.

Ea a fost abordată de oamenii în uniformă în timp ce un şef în civil încercă să facă ordine în zonă, conform imaginilor şi declaraţiilor transmise live pe Facebook de Rezistentă TV.

Întrebată de câţiva jurnalişti, a explicat cu zâmbetul pe buze că jandarmii i-au spus că există un ordin emis de preşedintele Curţii de Apel Bucureşti care le interzice magistraţilor să staţioneze pe trepte.

„Nu mi s-a arătat, aştept să mi se arate, să văd cum arată ordinul”, a precizat ea, la cererea jurnaliştilor.

Când cineva a remarcat că este singură, pentru că ai săi colegi stau la colţul clădirii, ea a afirmat: „Cred că oricine vrea să protesteze are tot dreptul. Nu trebuie să fie chemat, nici eu nu am fost chemată”, arată ziare.com.

În context, femeia a spus că deja Curtea Europeană s-a pronunţat cu privire la legalitatea şi concordanţă noilor legi ale justiţiei, modificate în ultimii ani.

„Acum aşteptăm rezultate din partea justiţiei, pentru că din partea Parlamentului vedeţi care au fost rezultatele”, a completat ea.