Expertii in marketing sunt oameni creativi ce inventeaza cat mai multe moduri de a atrage clientii. Ei ne inteleg si citesc mintile si de multe ori ne manipuleaza. De exemplu, ei „maresc” cantitatea unui produs doar adaugand eticheta XL pe acesta sau adaugand text pe ceva ce nici nu corespunde realitatii.

Impreuna, cu utilizatorii online, am descoperit trucurile producatorilor pe care le folosesc pentru a ne convinge sa cheltuim mai multi bani.

Pe eticheta unui produs este mentionat faptul ca este de 2 ori mai mare decat anteriorul, dar, de cele mai multe ori, nu este adevarat.Cand este scris pe o eticheta „100% degradabil”, ne gandim ca este vorba despre ambalaj si cumparam produsul, dar abia apoi obsrevam acel scris minuscul de dedesubt care de fapt se refera la continut.Am observat pe numeroase ambalaje inscriptia „suc 100%”. De regula, dupa citirea acestui semn, nu acordam atentie si nu citim de fapt lista lunga de ingrediente. Cateva „E”-uri si altele.Cu ajutorul iluziilor optice, ne fac sa credem ca in interior se afla mai multe produse.Ne spun ca produsele lor au devenit mai mari, dar nu este adevarat.Iar aici sunt niste moduri prin care fac clientii sa fie atrasi de produse ce arata bine si par delicioase. Dar abia dupa ce le cumparam, ne dam seama ca am fost pacaliti.