Atunci cand mergem la cumparaturi, in mod evident, ne dorim sa achizitionam articole calitative, care sa nu isi schimbe forma dupa cateva spalari, de exemplu. Cu toate ca fiecare piesa are o eticheta pe care sunt trecute materialele din care e confectionata, cateodata, avem surprize ca si hainele de care eram convinsi ca sunt calitative si care probabil au necesitat si o investitie mai mare, sa se deterioreze mult mai repede decat ar trebui. Asadar, pentru a evita astfel de situatii, iti venim astazi in ajutor si te invatam cum sa recunosti hainele de proasta calitate, apeland la aceste 5 trucuri utile.

Cum sa recunosti hainele de proasta calitate. Verifica articolele din bumbac

Daca ai gasit o piesa pe a carei eticheta scrie ca este realizata din 100% bumbac, asta nu inseamna ca este si calitativa. Astfel, pentru a te asigura ca intr-adevar isi merita investitia, strange materialul in pumn, pentru cateva secunde. Daca dupa ce i-ai dat drumul, are un aspect neplacut, precum o bucata de hartie care a fost mototolita, inseamna ca materialul respectiv a fost tratat cu un agent special, ca sa isi pastreze forma. Aceste articole de imbracaminte isi vor schimba textura chiar dupa prima spalare, asadar e indicat sa le eviti.

Cum sa recunosti hainele de proasta calitate. Fii atent la cusaturi

Articolele de imbracaminte calitative au cusaturi dense si groase. Trage putin de material in zona cusaturilor si fii atent la aspectul lor. Daca prezinta goluri si mai ales, daca nu sunt in linie dreapta, piesa respectiva este de proasta calitate.

Cum sa recunosti hainele de proasta calitate. Verifica tivul

Atat pantalonii cat si fustele ar trebui sa aiba un tiv de aproximativ 4 cm. In ceea ce priveste bluzele sau tricourile, acestea pot avea unul mai mic, de 2 cm. Daca articolul de imbracaminte pe care vrei sa il achizitionezi nu are tiv sau este pur si simplu lipit, nu il achizitiona.

Cum sa recunosti hainele de proasta calitate. Analizeaza fermoarele

In ceea ce priveste fermoarul unei rochii/ fuste, acesta trebuie sa fie drept, atat pe lungimea sa, cat si la capatul sau si sa aiba aceeasi culoare cu cea a articolelor de imbracaminte.

Cum sa recunosti hainele de proasta calitate. Nu uita de nasturi

Daca piesa pe care vrei sa o achizitionezi are nasturi, asigura-te ca nasturii sunt cusuti foarte bine si nu exista riscul sa cada. Pe langa asta, analizeaza cu atentie si gaurile pentru nasturi si verifica daca sunt in primul rand egale ca marime, daca sunt pozitionate la o distanta egala si mai ales daca sunt finisate corespunzator.