Cum să scăpați de toxinele din fiecare organ astfel încât să nu vă mai simțiți niciodată rău sau obosit! Vindecă-ți singur ficatul, vezica biliară, pancreasul, rinichii, intestinele și colonul

Într-o lume perfectă, nu ar fi nevoie să efectuăm o detoxifiere a organelor. Corpurile noastre ar funcționa întotdeauna așa cum ar trebui. Ele ar filtra toxinele minore pentru a ne menține sănătoși și plini de energie. Totuși, aceasta nu este o lume perfectă. Trăim în medii pline de poluare. Alimentația noastră nu mai este deloc sănătoasă.  În numeroase momente ale vieții, cu toții trebuie să facem o detoxifiere a organelor.
S-a demonstrat că toxinele din alimente, casă și apă provoacă boli, iar corpul nostru nu este făcut să elimine toate aceste toxine atât de repede pe cât ne-am dori.

Este posibil să observați că corpul dumneavoastră a prezentat simptome neplăcute, dar inexplicabile. Însă, este posibil să fi ignorat multe dintre ele, hotărând că sunt pur și simplu o parte normală a vieții. Este esențial să fii atent la ceea ce corpul tău încearcă să-ți spună. De exemplu, semnele că aveți nevoie de o detoxifiere includ: depresie, insomnie, letargie, indigestie, stres, miros corporal, creștere în greutate, probleme ale pielii, o limbă albă sau galbenă și ceață mentală.

Iată cum poți efectua detoxificări pentru mai multe organe!

Ficat și vezica biliară

Ficatul este un organ foarte important. Ajută la digestie, stochează energie, ajută la coagularea sângelui și descompune medicamentele și alcoolul, astfel încât organismul să le poată procesa în siguranță. De asemenea, produce bilă care este stocată în vezica biliară. Această bilă este folosită pentru a ajuta intestinul să digere grăsimile. Este ușor de observat că, dacă ceva este în neregulă cu unul sau ambele dintre aceste organe, corpul nu va funcționa așa cum ar trebui.

Există o mulțime de metode de detoxifiere ale ficatului și vezicii biliare disponibile pentru utilizare. Cu toate acestea, pentru cei care sunt începători în jocul de detoxifiere, adăugarea fructelor și legumelor enumerate mai jos în dieta ta este un început bun.
Cum să detoxifiezi ficatul și vezica biliară!

În primul rând, ca în orice dietă de detoxifiere, trebuie să eliminați alimentele care vă vor împiedica progresul. Acestea includ, de exemplu, alimentele procesate sau alimentele cu adaos de zahăr. Odată ce ați eliminat răul, veți avea multe beneficii.

Pentru ficat, puteți mânca usturoi, grepfrut, sfeclă, morcovi, ceai verde, legume cu frunze verzi, avocado, mere, quinoa, hrișcă, legume crucifere, lămâi, lime, nuci, varză și turmeric.

Pentru vezica biliară, consumați suc proaspăt stors de mere, citrice, ulei de măsline nerafinat, suc de lămâie și multă apă.

Pancreas
Pancreasul este o parte importantă a sistemului digestiv. Produce enzime și hormoni pe care intestinul subțire îi folosește pentru a descompune alimentele în continuare. De asemenea, produce și secretă insulină în fluxul sanguin pentru a ajuta organismul să-și regleze nivelul zahărului din sânge. Acest organ trebuie să fie în stare de funcționare maximă în orice moment.

Cum să detoxifiezi pancreasul!

Încă o dată, primul pas în dieta ta de detoxifiere este eliminarea oricărui aliment toxic. Este timpul să scapi de fast-food, de alimentele procesate sau de alimentele bogate în zahăr adăugat. Nu te-ai usca în timp ce încă ești la duș, nu-i așa? Și nu ați pune ulei proaspăt în mașină fără să scurgeți mai întâi uleiul vechi și noroios. Pe aceeași ordine de idei, nu ar trebui să vă detoxifiați pancreasul decât dacă eliminați alimentele proaste care i-ar fi putut face rău în primul rând. Așadar, renunță la mâncarea toxică, atunci vei fi gata să adaugi lucrurile bune!

Pentru pancreas, este important să începeți ziua cu suc de lămâie, kiwi, papaya sau ananas. De asemenea, crește cantitatea de legume cu frunze verzi bogate în vitamina B din dieta ta. Băile fierbinți și dușurile sunt, de asemenea, importante, împreună cu reducerea stresului.

Pentru a reduce stresul și a îmbunătăți sănătatea pancreasului, încercați oricare dintre următoarele:

Păstrați un jurnal – acest lucru vă va ajuta să procesați și să vă limpeziți mintea
Exercițiu fizic – chiar dacă este doar o plimbare în aer liber. Yoga este grozavă, de asemenea!
Practicați respirația profundă de mai multe ori pe parcursul zilei
Introduceți meditația în rutina dvs. de dimineață, chiar dacă sunt sesiuni de doar cinci minute.

Rinichi
Rinichii sunt localizați chiar sub cutia toracică și lucrează împreună pentru a elimina toxinele și deșeurile din sânge. Ei transformă aceste toxine și deșeuri în urină și acesta este vehiculul prin care toxinele părăsesc organismul. Rinichii sănătoși sunt cheia pentru un organism sănătos.

Cum să detoxifiezi rinichii!

Înainte de a începe să mănânci alimentele potrivite pentru detoxifierea rinichilor, ce ar trebui să faci? Trebuie să încetați să mâncați toate alimentele toxice care probabil au făcut parte din dieta dumneavoastră. Spune la revedere alimentelor procesate și cu conținut ridicat de zahăr și vei avea rinichi sănătoși!

Pentru a detoxifia rinichii, fructele sunt necesare. Consuma tot felul de fructe si sucuri de fructe facute natural (inclusiv fructe de pădure). De asemenea, puteți adăuga ghimbir, turmeric, pătrunjel, kale și semințe de dovleac în dieta dvs. pentru a crește sănătatea rinichilor.

Intestinele

Intestinele mișcă alimentele pe care le consumăm prin corpul nostru. Intestinele sănătoase preiau nutrienții necesari din alimentele pe care le consumăm și îi deplasează pe cei de care nu avem nevoie, până când părăsesc corpul. Intestinul subțire este locul unde are loc 90% din absobția din toate alimentele și absorbția apei. Intestinul gros absoarbe apa si impinge orice altceva din organism.

Cum să detoxifiezi intestinele!
Sunteți gata să le faceți intestinelor voastre o favoare uriașă detoxificându-le. Grozav! Dar amintiți-vă, primul pas către orice detoxifiere este eliminarea alimentelor toxice. Odată ce ați eliminat alimentele care v-au făcut rău, atunci puteți adăuga alimente care vă vor ajuta să vă vindecați.

Pentru a detoxifia intestinele, este important să efectuați o curățare a colonului. Alimentele care vor ajuta la proces includ chefir, spanacul, kale, varza de Bruxelles, broccoli, usturoi, oțet de mere, semințe de in sau chia, ceai verde, fructe, lămâie și avocado. Apa este, de asemenea, esențială!

Aceste alimente vor ajuta organismul să revină în stare de funcționare în cel mai scurt timp. Dar pentru cele mai bune rezultate, faceți din aceste alimente sănătoase un obicei permanent! Corpul tău va continua să prospere și să se vindece dacă rămâi perseverent în alegerile tale alimentare sănătoase.