Cum să-ți faci casa să arate scump cu un buget minim

Amenajarea unui spațiu cu adevărat stilat și luxos poate părea mai inaccesibil decât v-ați dori. Dar vestea bună este că a îți face casa să pară scumpă, nu costă deloc mult.  Nu ne crezi? Continuați să citiți și veți descoperi opt moduri simple de a vă face casa să pară mai scumpă, fără a cheltui mulți bani.
1. Aduceți viață în interior

Dacă există un lucru pe care toate interioarele luxoase îl au în comun, este că acordă atenție detaliilor – unul dintre acestea fiind plantele și florile din interiorul spațiului. A aduce natura în casă nu numai că face ca o casă să pară completă, ci și o face să pară îngrijită și primitoare. Dar nu vă faceți griji, asta nu înseamnă că trebuie să dați o grămadă de bani pe plante sofisticate. Același efect poate fi obținut prin simpla colectare a unor ramuri interesante din natură, plantarea propriilor răsaduri de flori într-un ghiveci sau buchete de flori de grădină.

2. Reamenajează-ți piesele de mobilier

Atunci când ne gândim să ne facem casa să arate mult mai bine, adesea primul gând care ne vine în minte este nevoia de a cumpăra mobilier nou. Dar ai încredere în noi când spunem că schimbarea pieselor de mobilier dintr-o cameră în alta poate face o diferență uluitoare.

(Și da, asta include lucrări de artă!) De exemplu, încercați să așezați acea măsuță laterală care a fost lângă patul dvs. de secole în camera dvs. de zi, lângă un șezlong. Sau mutați un scaun care a fost cândva în biroul dvs, într-un alt loc din casă. Opțiunile sunt nesfârșite, dar înțelegi ideea… ceea ce a fost cândva vechi și învechit poate fi imediat nou și scump din nou, doar oferindu-i un fundal nou într-o altă cameră.

3. Revopsiți-vă ușa din față

Dacă ați pictat vreodată vreo parte a casei dvs., sunt șanse să aveți niște resturi de vopsea pe undeva. În loc să o lași să se risipească, ia în considerare utilizarea ei pentru a da o viață nouă ușii tale de la intrare (sau chiar ușilor interioare dacă ai suficientă!). Indiferent dacă optați pentru un neutru îndrăzneț, cum ar fi gri închis sau negru, sau alegeți un strop de culoare, un strat proaspăt de vopsea pe ușa din față va da un aspect mult mai frumos și scump exteriorului casei dvs.

 

4. Renunță la orice lucru care nu adaugă valoare designului tău

Dezordinea se poate face cu ușurință în casă și poate reduce aspectul spațiului tău. Eliminarea elementelor inutile și a decorului de care nu mai sunteți îndrăgostiți vă va oferi un spațiu curat cu care să lucrați și piesele pe care le iubiți cu adevărat spațiu pentru a respira. Amintiți-vă, când vine vorba de crearea unui spațiu cu adevărat frumos, înseamnă calitate, nu de cantitate. O regulă de bază bună? Dacă ai un lucru care nu este funcțional, nu te entuziasmează atunci când îl vezi sau nu este ceva de care ești cu adevărat îndrăgostit, aruncă-l.
5. Concentrați-vă pe porțiuni

Când vrei să schimbi o cameră întreagă, decorarea până la ultimele detalii poate părea copleșitoare. Concentrați-vă pe porțiuni – un mic bar de-a lungul peretelui, intrarea în casa dvs., un șezlong în colțul camerei – și amenajați fiecare colț cât mai drăguț posibil. În acest fel, nu vei trece cu vederea cele mai importante detalii din spațiul tău și oriunde te uiți vei simți ca și cum a fost proiectat intenționat.

6. Fii atent la iluminare

Iluminatul greșit în casă poate face orice design uimitor să pară mai trist. (La urma urmei, la ce este bună o casă decorată cu grijă, fără o iluminare adecvată pentru a o putea vedea în toată splendoarea ei?) Când decorați fiecare colț din casa dvs., luați în considerare modul în care iluminarea din jurul acesteia pune în valoare decorul și faceți ajustări acolo unde este necesar.

Poate că acel tablou minunat pe care îl ai trebuie să fie mutat de pe un perete întunecat din colț într-un loc de pe perete sub o lampă sau lângă o lampă de masă. Sau poate că un covor trebuie ajustat pentru a cădea mai natural sub o lampă suspendată de tavan. Iluminarea unui spațiu este la fel de importantă ca și decorul care îl înconjoară, așa că fă-ți timp pentru a experimenta până când este potrivit.

7. Aruncă o aruncare peste scaunul tău

Poate părea prea simplu să funcționezi, dar crezi sau nu, o aruncă confortabilă aruncată în mod lejer peste capătul unei canapele sau spătarul unui scaun poate face minuni pentru a face un spațiu să se simtă mai luxos și mai scump. Dacă doriți puncte bonus în această categorie, încercați o aruncă de blană artificială pe care o aveți deja la îndemână (sau chiar o opțiune prietenoasă cu bugetul de la Target), un design țesut gros sau un material textil de inspirație globală.

8. Pictează-ți ornamentul în aceeași culoare ca și pereții tăi

Trimurile contrastante în setarea potrivită se pot simți cu siguranță luxoase, dar riscă și să arate învechite dacă nu sunt făcute cu grijă. Pentru a vă crește spațiul, încercați să folosiți niște vopsea rămasă de pe pereți pentru a vă picta ornamentul în aceeași culoare. (Ne place în special modul în care Gray a folosit acest aspect pe propriul său șemineu din dormitor .) Ambianța monocromatică va face orice spațiu să se simtă mai modern și mai îndrăzneț, precum și să ofere un fundal curat pentru orice lucrare de artă de pe pereții tăi.
Pe care dintre aceste sfaturi ai încerca în propria ta casă?