Cum să-ți faci părul să crească mai des și mai puternic

Mai mult de 50% dintre femei se confruntă cu o cădere vizibilă a părului de-a lungul vieții. Acest lucru este valabil în special în cazul femeilor de peste 40 de ani care tocmai au născut sau au intrat la menopauză. Poate că prima soluție care îți vine în minte este să-ți tunzi părul mai scurt, dar totuși, merită să încerci să depășești problema.
Noi am căutat mai multe informații și vă împărtășim câteva sfaturi profesionale despre cum să vă reparați părul.

1. Aplică puțin ulei numai pe scalp

Uleiurile pot fi foarte bune pentru a ajuta la creșterea părului, dar înainte de a aplica orice tip de ulei, asigurați-vă că este în regulă dacă îl aplicați pe toată lungimea părului. De exemplu, uleiul de ricin este excelent pentru scalp.

2. Încearcă un șampon blând înainte de a opta pentru ceva medical

 


Dacă ați observat că aveți mătreață, nu alergați repede la farmacie pentru a cumpăra imediat un șampon special. În primul rând, încercați un șampon blând pentru a reduce uleiul. Dacă nu functionează, poți merge apoi la medic sau la farmacie pentru a lua un șampon antimătreață.

Nu uitați că scalpul uscat și problemele cu părul pot fi rezultatul alergiilor sau modificărilor hormonale. Înainte de a încerca ceva, fă-ți niște teste pentru a te asigura că faci totul corect, deoarece cauza poate fi doar un șampon care provoacă alergii.
3. Folosește o mască de scorțișoară

Scorțișoara este foarte bună pentru păr și scalp deoarece are proprietăți antimicrobiene și stimulează circulația sângelui. Pentru a face o mască, trebuie să amestecați părți egale de scorțișoară și ulei de cocos. Apoi aplicați-o pe scalp și pe rădăcinile părului. Lăsați-o să acționeze timp de 45 de minute înainte de a o clăti bine de tot.

4. Spală-ți părul cu un șampon blând

Dacă aveți probleme cu părul, nu îl mai spălați în fiecare zi, ci de 2-3 ori pe săptămână cu un șampon fără substanțe chimice dure. Ca opțiune, puteți folosi șampoane pe bază de plante, în special cele care conțin mușețel, aloe vera, biotină, cisteină, proteine ​​și vitamina E.

5. Folosește balsam în fiecare zi și șampon la fiecare 2-3 zile
Da, este mai bine să vă spălați părul la fiecare 2-3 zile, dar uităm că părul are nevoie de hidratare în fiecare zi. Doar clătiți-vă părul cu apă călduță și aplicați balsamul fără spălare cu șampon. Părul care rămâne bine hidratat va fi mai puternic, mai gros și se va rupe mult mai greu

6. Obțineți cel puțin 11 mg de zinc în fiecare zi pentru a vă ajuta să vă reparați părul

Aportul zilnic recomandat de zinc este de 8 mg până la 11 mg. Cu toate acestea, unii experți în căderea părului sugerează o limită de 25 mg, dar nu ar trebui să fie luat mai mult de 2 până la 3 săptămâni.

7. Folosește măști de cafea pentru scalp

Cofeina are un efect pozitiv asupra creșterii părului. Previne căderea părului și stimulează circulația atunci când este masat direct în scalp. Cofeina blochează un hormon cunoscut sub numele de dihidrotestosteron (DHT) care este responsabil pentru căderea părului. În plus, cafeaua conține flavonoide, care funcționează ca antioxidanți vitali pentru regenerare.

Care sunt secretele tale pentru a-ți proteja părul? Știați că nu toate uleiurile sunt bune pentru a fi aplicate pe vârfurile părului?