Acasă Actual De ce sunt românii considerați hoți? De unde au mostenit acest obicei...

De ce sunt românii considerați hoți? De unde au mostenit acest obicei ?!

0
44

Răscolind trecutul ne amintim de mitologia greacă,când Prometeu fură focul si-l dă muritorilor. Alfel am fi mâncat si astăzi carne crudă sau uscată la soare. Legenda spune că atunci când a aflat Zeus s-a înfuriat rău si i-a pedepsit pe oameni cu Pandora, o tânară deosebit de frumoasă, de care acestia s-au îndrăgostit iubindu-si astfel propria nenorocire.

Advertisements

Iar pe Prometeu l-a legat pe vîrful unui munte, unde vulturii îi devorau ficatul în fiecare zi, acesta refăcându-se miraculos noaptea si eliberat de Herade scapă de surghiun .

Semnificația mitului se clarifică pornind chiar de la numele Zeului Prometeu, descendent al Titanilor ,simbolizând revolta simțurilor, a spiritului care vrea să atingă egalul divinității s-au să-i răpească câteva scântei de lumină măcar. E vrea să fie egalul Zeilor ,să-i înfrângă în minciuna si orgoliul lor .

Aceasta înseamnă să folosesti spiritul în scopuri constructive ,progresive ,benefice societații din care facem parte si nu satisfacției personale .Întelectul revoltat s-a dezlănțuit lăsând judecata Zeilor în mâna liberului arbitru numit TIMP.
Hoția,smecheria ,furtul sunt lucruri la care românul este expert .Dar cum spunem mai devreme ispirația i-a fost dată de însusi un ZEU .Desi în decursul istoriei avem o sumedenie de exemple negative de la numeroase popoare ,românii ocupă totusi un loc fruntas spre dezamăgirea celor care mai cred în divinitate si dreptate (un vechi proverb spune că :DREPTATEA A FOST MÂNCATĂ DE CEI STRÂMBI).

Asa am ajuns să trăim astăzi într-o societate plină de corupti, hoti etc.

Advertisements

Advertisements