Doi artiști transformă bărcile în studiouri plutitoare de artă și fotografie pentru a călători în Europa

O seară de vis îmbină un loc confortabilă, cu lumini speciale și un peisaj frumos chiar în fața ferestrei, iar  pentru artiștii germani Claudius Schulze și Maciej Markowicz este o mare provocare. Propunerea lor este să călătorește în Europa cu proiectul lor de două bărci, cu multe alte avantaje ale acestei minunate aventuri.

Când cei doi artiști s-a întâlnit, unul dintre ei, Claudius Schulze, trăia deja pe o barcă pe care a transformat-o într-un spațiu de locuit. „Aceasta a fost doar o idee despre mine și câteva prieteni pentru a construi o barca din nimic, deci tot ce am început a fost doar un pic de lemn dintr-un magazin de bricolaj si asta este ceea ce este acum – un lucru plutitor și atât. „, a explicat fotograful peisagist, care pentru acest proiect și-a transformat casa într-un centru de artă creativ, un spațiu pentru discuții și ateliere. „Vizitatorii sunt bineveniți la bord pentru a participa la un dialog despre viziune, formare, creație și mediu, precum și pentru a observa fotografiile artiștilor”, afirmă descrierea acestei ambarcațiuni pe pagina oficială a proiectului.

 

Celălalt artist, Maciej Markowicz, visează să construiască o barcă ca și proiect de artă începând din 2012, când a realizat prima schiță pentru ceea ce acum este numit Obscurabus – o obscură de cameră plută. Visul său este acum o realitate în interiorul căreia vizitatorii pot vedea proiecții unice și se admira opera artistului.

Artiștii care călătoresc au pornit în noiembrie 2017 la Hamburg și au vizitat până acum Amsterdam, Paris și Berin, unde intenționează să-și petreacă primăvara viitoare. Ei intenționează să se întoarcă la Hamburg în iunie pentru Trienala de Fotografie a orașului.

 

Cu toate acestea, nu este vorba doar de un Airbnb ambițios ci este o parte a unui proiect de artă.

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Demilked