Doi soferi romani au salvat viata la doi pensionari, in Italia, punandu-si vietile in pericol

0
14

Doi şoferi români au salvat viata la doi pensionari, în Italia, punându-şi vieţile în pericol. Cei doi italieni au fost victimele unui accident de circulaţie şi românii au reuşit să îi ţină în viaţă, fiind declaraţi eroi în Peninsulă.

Advertisements

Doi români, ambii şoferi pentru o firmă din Italia, au devenit eroii zilei, după o operaţiune de salvare desprinsă parcă din filmele de acţiune. Daniel Dănăilă, 35 de ani, şi Alexandru Cătălin Ciofu, 37 de ani, au salvat viata  pensionarilor a căror maşină căzuse într-un canal de irigaţii, în urma unui accident, şi risca să se scufunde.

Doar cu forţa braţelor, cei doi români au reuşit să ţină maşina la suprafaţă, astfel ca bătrânii, cărora apa le ajunsese deja până la gât, să nu se înece. Pompierii au ajuns apoi la locul accidentului şi i-au scos pe cei doi din autoturism.

Cei doi italieni, de 70 şi 76 de ani, ajunseseră în mare pericol  după ce maşina lor se ciocnise cu cea a unui tânăr indian, în apropierea localităţii Ponte Ventuno, din regiunea Mantua. Când au văzut ce s-a întâmplat românii, care sunt şi cumnaţi, au sărit imediat în apă. Pentru că bătrânii, care nu reuşeau să iasă din vehicul, să nu se înece, au ţinut maşina, cu un efort uriaş, la suprafaţă.

Când au ajuns pompierii, aceştia au legat cu un cablu autoturismul căzut în canalul de irigaţii şi-au tras afară, apoi i-au descarcerat pe vârstnici, care au ajuns la spital cu răni uşoare. Şi unul dintre români a suferit tăieturi la mâini în urma operaţiunii de salvare.

Advertisements

Advertisements