Epidemie de coronavirus in Italia, 12 orase au intrat in carantina

0
48

Italia a introdus măsuri extraordinare pentru a opri răspândirea coronavirusului. În această țară se înregistrează cea mai mare epidemie de COVID-19 de pe continentul european.

Advertisements

Premierul Giuseppe Conte a anunțat planul de urgență sâmbătă seara, după ce numărul infecțiilor a ajuns la 79.

De asemenea, doi cetățeni italieni au decedat din cauza virusului. Victimele erau o femeie de 75 de ani din regiunea Lombardia și un bărbat de 78 de ani din regiunea Veneto.

În total, 12 orașe din regiunile nordice Lombardia și Veneto au intrat în carantină. Celor aproximativ 50.000 de persoane din cele 12 orașe li s-a cerut să stea acasă.

Printre cele 12 localități se numără orașele Codogno, Castiglione d’Adda și Casalpusterlengo.

Celelalte localități sunt Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano, Cremona și Vo ’Euganeo.

Primarul orașului Codogno a dat o hotărâre prin care a impus închiderea tuturor restaurantelor, barurilor, școlilor, precum și interzicerea adunărilor publice în cluburi, discoteci și săli de sport.

Oficialii din Casalpusterlengo au solicitat și ei închiderea școlilor, iar autoritățile din orașul Castiglione d’Adda au anunțat că librăriile, instituțiile publice, sălile de sport și depozitele de deșeuri vor fi închise ca măsură de precauție.

Advertisements

Premierul Conte a mai spus că de acum înainte este interzisă intrarea sau ieșirea din zonele aflate în carantină, cu excepția cazurilor speciale în care autoritățile decid contrariul.

Activitatea tuturor școlilor din cele 12 orașe a fost suspendată. De asemenea, și activitățile sportive precum meciurile au fost anulate.

În paralel, în jur de 250 de persoane se află în izolare și sunt testate pentru a afla dacă au luat virusul.

Autoritățile au luat decizia de a impune măsuri extraordinare după ce joi au fost raportate 6 noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în Codogno, un mic oraș aflat la 60 de kilometri sud-est de Milano. Primul caz a fost cel al unui bărbat de 38 de ani. El se afla în spital de miercuri, însă deoarece nu avea nicio conexiune imediat evidentă cu China, medicii nu au legat boala sa de epidemia de coronavirus.

Numai după ce starea lui s-a deteriorat și a fost dus la terapie intensivă soția sa le-a spus doctorilor că în această lună bărbatul petrecuse ceva timp cu un prieten al său care se întorsese recent din China. Soția bărbatului, care este însărcinată în luna a opta, a fost testată pozitiv pentru coronavirus, la fel și un alt bărbat care obișnuia să făcă sport împreună cu bolnavul.

Advertisements

Poliția și, dacă va fi nevoie, forțele armate, trebuie să se asigure că regulile sunt respectate în orașele aflate în carantină.

Între timp, în China, numărul persoanelor infectate a ajuns la 76.392, iar numărul deceselor la 2.348.

După China, cel mai mare număr de infecții se înregistrează în Coreea de Sud, peste 550 de persoane fiind infectate. 4 oameni au decedat în această țară din cauza coronavirusului.

Advertisements

Advertisements