Etiopia a plantat ieri peste 353 de milioane de copaci, într-un interval de doar 12 ore, ceea ce este un record mondial.

Advertisements

Conducerea Etiopiei a prezentat un raport public cu privire la plantarea a 353 633 660 puieți de arbori, în decurs de 12 ore, în cadrul campaniei „Green Legacy” (Moștenirea verde).

Rezultatele acestei campanii pretind la recordul mondial, precedentul fiind fixat în India în anul 2017, când aproximativ 1,5 mln de voluntari au plantat 66 mln de copaci timp de 12 ore.

Această campanie a făcut parte din strategia națională a Etiopiei cu privire la reîmpădurire, inițiată de prim-ministrul țării, Abiy Ahmed. Într-o zi de luni, a fost planificată plantarea a 200 de milioane de copaci în a doua cea mai populată țară din Africa.

Au fost îndemnați să participe toți cetățenii și această campanie a fost susținută de milioane de oameni. Deja peste șase ore, prim-ministrul a scris pe Twitter că au fost plantați 150 mln de copaci.

Advertisements

„Jumătate de scop este îndeplinit” – a declarat el și i-a chemat pe cetățeni să „mărească tempourile în orele rămase”.

Conducerea țării africane nu s-a oprit aici: campania națională a Etiopiei de plantare a copacilor are planuri mărețe, de a planta patru miliarde de copaci în timpul sezonului ploios, din mai până în octombrie.

Conform Farm Africa, o organizaţie care contribuie la eforturile de reîmpădurire în estul Africii, mai puţin din 4% din suprafaţa Etiopiei este împădurită, faţă de 30% la sfârşitul secolului 19.

Advertisements

În 2017, Etiopia s-a alăturat celor peste 20 de țări africane care și-au asumat inițiativa de restaurare a pădurilor africane pentru a readuce la viață 100 de milioane de hectare de spații verzi.

Un studiu recent a arătat că, anume reabilitarea pădurilor pierdute de omenire poate scoate din atmosferă două treimi (aproximativ 205 miliarde de tone) din tot carbonul acumulat în acel teritoriu, care cauzează efectul de seră și schimbările climatice globale.

Advertisements

Advertisements