Nox Daniel a înțeles că fiul lui se deosebește de ceilalți copii, atunci când acesta avea doar 10 luni. La această vârstă el deja era capabil să rețină literele de la tastatura calculatorului.

Ulterior, la vârsta de 6 ani, băiatul a devenit cel mai tânăr student de la Universitatea Oxford.

În anul 2017, tânărul om de știință Joshua Beckford, care are acum 13 ani, a fost recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni 30 de oameni cu autism din lume (sindromul Kanner).

Potrivit tatălui, dobândirea cunoștințelor la copil a început foarte devreme, cu studierea literelor de la tastatură, după care a început să învețe varietatea culorilor.

La trei ani, băiatul citea deja fluent și, folosind înregistrări audio, putea vorbi în limba japoneză. Joshua a învățat mai întâi să scrie la calculator apoi a stăpânit scrisul pe hârtie.

Tatăl recunoaște că creșterea și educarea unui copil cu autism este dificilă. Fiul său a învățat acasă, pentru că era prea dezvoltat pentru o școală publică obișnuită.

În plus, Beckford nu poate comunica cu copiii de vârsta lui, el preferă să contacteze cu adolescenții sau cu adulții.

Daniel, tatăl băiatului, a aflat că Universitatea Oxford acceptă să îi învețe pe copiii supradotați în vârstă de 8-13 ani. Deși Joshua avea doar șase ani, acesta a fost admis și a devenit cel mai tânăr student al prestigioasei instituții de învățământ.

Băiatul nu este doar un tânăr om de știință, dar are cunoștințe academice excelente și în domeniul științelor ecologice și umaniste: el a arătat un mare interes față de Egipt și chiar a scris o carte pentru copii despre civilizația antică a acestei țări.

Beckford a participat la conferința internațională TEDx din Viena și a prezentat un poem întitulat „Salvarea Mamei Pământ” dedicat salvării mediului. Pentru aceasta, Joshua a primit un premiu național.