Albert Einstein, super geniul IQ, tocmai a fost depasit de un roman, oltean in varsta de doar 14 ani care a inregistrat un scor impresionant de 162.

Advertisements

Nu numai ca Mihail Iulian Barascu a obtinut topul IQ-ului lui Einstein, ci si cel al lui Stephen Hawking. Nu-i rau pentru un tanar care inca nu a inceput sa se barbiereasca. Mihail Iulian Barascu s-a stabilit in anul 2009 cu familia in Dover, Marea Britanie. Tatal copilului este profesor de Religie, iar mama este medic stomatolog.

Reporterul care a intervievat pe tanarul Einstein a explicat ca micul Albert ar prefera sa-si petreaca vacantele in Versailles decat sa se joace in parcuri si, aparent, daca intrebi geniul infloritor o intrebare simpla, este ca si cum ar fi compus imediat un raspuns de 500 de cuvinte . O trasatura care, fara indoiala, se poate dovedi putin ciudata in intalnirile sociale de zi cu zi, cum ar fi atunci cand cineva va intreaba numele dvs.

In mai putin de doua ore, tanarul Einstein poate explica modul in care a fost creat universul si, in calitate de extravagant, submineaza pe Stephen Hawking tot in acelasi timp. Iti va spune de ce puiul a venit inaintea oului si de ce el viseaza sa devina arhitect.

Baiatul a scris pana acum primul sau roman, iar acum lucreaza la cea de-a doua carte.

„Sunt foarte multi oameni care sunt inteligenti, dar nu fac absolut nimic cu inteligenta.Important este sa faci ceea ce isi place, iar eu sunt bucuros ca pot face acest lucru. Sunt pasionat de arhitectura, dar in acelasi timp vreau sa fiu si scriitor.Imi doresc ca alti oameni sa citeasca cartile pe care le fac eu ca sa-i fac fericiti. Cartea pe care am reusit sa o public se numeste «Necromancer RPG: The Book», iar la cea la care scriu acum nu are un titlu decis inca, dar este SF“, a povestit micul Einstein.

„Iulian isi urmeaza intotdeauna drumul lui, iar pe unde a trecut a fost apreciat de toata lumea. Este un copil modest, dar iese in evidenta prin faptul ca in urma unei discutii cu el pleci inviorat. Este in acest moment la o scoala de elita in clasa a-IX-a, iar anul trecut a fost ales seful clasei“, a povestit Gheorghe Barascu, tatal lui Iulian.

Baiatul mai este pasionat si de sport si face parte si dintr-un club de teatru.

Advertisements

Advertisements
Advertisements