Iată cum să-ți antrenezi creierul pentru a opri depresia

Depresia vă poate face să vă simțiți fără speranță, neliniștit și să aveți dificultăți de concentrare. Persoanele care suferă de depresie întâmpină adesea dificultăți de somn, modificări de greutate și pierderea interesului pentru hobby-uri și activități. Dacă ați suferit vreodată de depresie sau cunoașteți pe cineva care suferă de depresie, știți cât de debilitant poate fi.
Depășirea depresiei nu este niciodată ușoară, dar a învăța cum să-ți antrenezi creierul pentru a evita gândurile negative te poate ajuta.

Utilizați acești trei pași pentru a vă antrena creierul să oprească depresia:

1. Concentrați-vă pe viitor

Sentimentele de tristețe provin adesea din evenimente care s-au întâmplat în trecut. Pentru a merge mai departe, trebuie să-ți îndrepți atenția către viitor. Permițând trecutului să aibă o influență negativă asupra dvs., vă va afecta prezentul și viitorul.

Oricât de greu ar fi, trebuie să-ți spui că retrăirea evenimentelor din trecut va continua să aibă un efect negativ asupra vieții tale. Găsiți o modalitate de a face pace cu trecutul și mergeți mai departe. S-ar putea să nu uiți ce s-a întâmplat, dar îți poți spune că ești suficient de curajos să mergi înainte, pentru a-ți face o viață mai bună.

2. Nu te compara cu ceilalți
Odată cu popularitatea rețelelor sociale, se pare că tot mai mulți oameni se compară cu ceilalți. S-ar putea să vezi viața altcuiva și să-ți dorești să fie a ta. S-ar putea să fii gelos pe aspectul lor, pe bunurile lor, pe statutul lor social sau pe succesul lor. Când te compari cu ceilalți, îi lași pe aceștia să-ți fure bucuria. Îți faci viața să pară neimportantă sau nesemnificativă.

Nu mai faceți comparații. Este important să știi că ești unic și frumos. Ai propriile tale lucruri de oferit lumii. Dacă trebuie să ștergeți paginile de rețele sociale, faceți-o. Nu mai pierde niciun minut simțindu-te invidios pe altcineva. În schimb, lucrează pentru a-ți face propria viață mai împlinită.

3. Antrenează-ți creierul să nu reprime gândurile și sentimentele

Toată lumea are gânduri și sentimente negative din când în când. Ai putea crede că evitarea acestora te poate ajuta să eviți depresia, dar de fapt nu este chiar așa bine.

Cercetările au arătat că suprimarea gândurilor negative este de fapt asociată cu „gândirea obsesivă și reactivitate emoțională”. Pentru a evita depresia, învață să-ți observi gândurile și emoțiile negative pe măsură ce se întâmplă. Antrenează-ți creierul să le recunoască și spune-ți că un gând negativ nu trebuie să te definească.