Nu îți mai spăla părul în mod greșit, învață cum să ți-l speli ca un profesionist, pentru a nu se mai îngrășa repede

Modul corect de a ne spăla părul – Toți suntem diferiți și unici, la fel și părul nostru. Poate ai părul drept sau creț/ondulat, păr scurt sau lung, păr gros sau subțire, păr voluminos sau lipsit de volum. Dar asta nu ne împiedică pe toți să ne dorim același lucru – păr frumos, strălucitor, moale, elastic și sănătos. Bombardăm părul cu produse scumpe, șampoane, balsamuri, seruri, anumite uleiuri și multe altele. Toate aceste lucruri dau rezultat pe moment, dar dimineața următoare ne întoarcem în același punct.
În loc să ne tortuăm părul cu tot felul de produse din reclame, haideți să rămânem la elementele de bază și să facem asta corect, adică să șamponăm corect. Nici măcar nu vei avea nevoie de lucrurile pe care celebritățile tale preferate încearcă să ți le vândă, ar trebui doar să fii conștient de modalitatea corectă de a spăla părul.

Iată modalitatea corectă de spălare a părului

1. Nu spălați excesiv
2. Luptă împotriva uscăciunii
3. Folosește mișcări blânde atunci când îl speli
4. Evitați apa fierbinte
5. Respectați starea de fapt
6. Mai puțin înseamnă mai mult
7. Uscați prin tamponare, nu frecați
8. Pieptănați, nu periați
9. Lasă scalpul să se relaxeze
10. Aplicare eficientă
11. Aplică balsamul corect

Iată modalitatea corectă de spălare a părului

1. Nu spălați părul excesiv

Spălarea părului este importantă deoarece părul trece prin foarte multă murdărie și poluare. Dar e bine să îți speli părul doar o dată sau de două ori pe săptămână, astfel încât să nu ajungeți să spălați și să îndepărtați toate uleiurile naturale pe care le eliberează scalpul.

2. Luptă împotriva uscăciunii

Dacă părul tău devine uscat, înseamnă că nu produce suficiente uleiuri. Încearcă să-ți schimbi șamponul în funcție de nevoile tale și nu ezita să mergi la un medic.

3. Folosește mișcări blânde atunci când îl speli

În timp ce vă șamponați părul, dacă vă frecați scalpul, încercați să faceți mișcări ușoare și rotunde. Acest lucru va preveni deteriorarea și, în același timp, va facilita fluxul sanguin.
4. Evitați apa fierbinte

Mulți dintre noi facem această greșeală pentru că toți iubim dușurile fierbinți. Sunt plăcute și relaxante și ajută la scăderea durerii. Dar provoacă uscăciune și mătreață pe scalp. Părul trebuie spălat întotdeauna cu apă rece sau călduță.

5. Folosește șamponul cu care e obișnuit părul tău

Dacă ai găsit șamponul care îți place, și simți că se potrivește părului tău, încearcă să nu îl schimbi. Produsele noi par tentante, știm, dar nu știi dacă, de fapt, se va potrivi părului tău sau nu.

6. Mai puțin înseamnă mai mult

Pentru a-ți șampona părul ai nevoie de o cantitate de șampon de mărimea unei monede. Este suficient pentru o singură spălare. Prea mult produs nu este bun pentru părul tău.

7. Usucă prin tamponare, nu prin frecare

Părul ud este mai fragil și mai predispus la deteriorare. Așadar, fă-ți un obicei din a nu îl freca niciodată agresiv cu prosopul, chia dacă ai nevoie disperată ca el să se usuce rapid. Doar apăsați prosopul peste părul ud pentru a elimina umezeala.

8. Pieptănați, nu periați

Perierea părului ud duce la rupere, mai ales dacă ai părul subțire. Folosiți un pieptene cu dinți largi pentru a pieptăna părul ud, întotdeauna.
9. Lasă scalpul să se relaxeze

Nu șamponați întotdeauna scalpul și nu începeți cu ceafa, deoarece de cele mai multe ori, nu se murdărește atât de mult precum restul părului.

10. Aplicare eficientă

Aplicați șampon când părul este bine înmuiat. Acest lucru ajută la aplicarea mai eficientă a cantității mai mici de șampon pe tot părul. Acest lucru este mai bine decât utilizarea de mult șampon pentru a acoperi întreaga zonă.

11. Aplică balsamul corect

Nu aplicați niciodată balsam pe rădăcini, deoarece le va îngrășa rapid și veți simți nevoia să le spălați din nou în câteva zile. Șamponează rădăcinile și aplică balsam pe jumătatea inferioară a părului.