Olanda este prima tara din lume fara niciun caine vagabond! Iata cum a fost posibil acest lucru!

0
31

O lume in care nu exista caini abandonati pe strazi poate fi numita ideala. In Olanda, s-au gasit posibilitatile de a transforma aceasta idee minunata in realitate.

Guvernul a elaborat un proiect care vizeaza eliminarea animalelor fara stapan. Voluntarii si activistii pentru drepturile animalelor prindeau cainii, ii sterilizau, le faceau vaccinile necesare si le gaseau proprietari noi.

Advertisements

La inceputul secolului XXI, numarul mare de caini vagabonzi a devenit o problema serioasa pentru Olanda, iar pentru solutionarea ei au fost adoptate mai multe legi. In anii urmatori, au luat nastere multe grupuri de aparare a animalelor in toata tara, ceea ce a contribuit la constientizarea importantei de a trata bine animalele de companie. Initiativa lor a avut un impact atat practic, cat si cultural, au fost deschise multe centre pentru cazarea cainilor abandonati.

Din punct de vedere al legislatiei, Olanda a reusit sa elimine complet cainii vagabonzi de pe strazi prin introducerea unor reguli. Prima a fost obligatia de sterilizare, care se desfasoara gratuit in clinicile veterinare. Ulterior, au fost introduse norme stricte privind bunastarea animalelor. Orice act de cruzime fata de patrupezi este pedepsit cu pana la 3 ani de inchisoare si o amenda de cel putin 17.000 de euro.

Guvernul practic i-a obligat pe cetateni sa adopte si sa nu cumpere caini. Au fost ridicate in mod semnificativ impozitele pe cainii de rasa pura cumparati. Acest lucru i-a facut pe oameni sa se gandeasca de doua ori inainte de a cheltui mii de euro pe un caine de rasa si au preferat sa-i salveze pe cei din adaposturi.

In rezultatul acestor proiecte, mai mult de un milion de caini vagabonzi si-au gasit adapost.

Advertisements

Advertisements