Orădeanca Ligia Bara a devenit vicecampioană balcanică la săritură în înălţime

0
37

Sportiva orădeană Ligia Bara a obţinut medalia de argint la Campionatele Balcanice de atletism care s-au desfăşurat în Bulgaria.

Advertisements

Ligia Bara a concurat la proba de săritură în înălţime. Atleta a devenit vicecampioană balcanică datorită unei sărituri ce a măsurat 1,80 m.

Ea a fost devansată de reprezentanta ţării gazdă, Mirela Demireva, care a sărit 1,91 m.

Pe locul III s-a clasat Marija Vukovic din Muntenegru, cu 1,80 m. Ligia Bara a devansat-o căci a reuşit să sară la aceeaşi înălţime din mai puţine încercări.

„Clasarea Ligiei pe locul secund, într-o companie selectă, reprezintă un succes remarcabil. Rezultatul său, de 1,80 metri, ar fi putut fi, poate, mai bun, dacă Ligia nu ar fi avut probleme de sănătate. Ea a acuzat, în timpul competiției, ca și în preziua concursului, dureri stomacale mari, fapt care a împiedicat-o să concureze la capacitatea sa reală”, ne-a declarat antrenorul atletei, Virgil Preda.

La întrecerile Campionatelor Balcanice de atletism, care s-au desfăşurat în Bulgaria, la Praveţ, delegaţia de sportivi a României a ocupat locul al IV-lea în clasamentul final, cu 18 medalii cucerite, dintre care 5 au fost de aur, 8 de argint şi 5 de bronz.

Pe primul loc s-a situat Ucraina, pe locul II Grecia, iar pe poziţia a III-a, Turcia.

Advertisements

Sezon remarcabil

Ligia Bara a avut un sezon 2019 cu rezultate bune. Ea a devenit dublă vieccampioană națională de senioare, în sală, respectiv în aer liber, cu același rezultat, 1,80 metri. De asemenea, atleta orădeană a câștigat Memorialul „Iolanda Balaș Söter”, din cadrul Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, pentru a treia oară consecutiv, intrând definitiv în posesia trofeului, care i-a fost acordat de către familia marii campioane.

Ligia Bara a realizat cea mai mare performanță din istoria atletismului bihorean, cucerind, în anul 2011, titlul de campioană mondială de junioare, cu rezultatul de 1,87 metri.

Advertisements

Advertisements