Pisică dispărută de peste un deceniu își găsește drumul către casă după incendiile din California. Stăpânei nu i-a venit să creadă.

Auzim știri despre sateliți ce se reîntorc pe Pământ, bumeranguri ce se întorc de unde au plecat, dar atunci când un animal de companie dispare, avem impresia că s-a pierdut pentru totdeauna. Se pare că nu e chiar atât de imposibil pe cât am fi crezut, ci doar o întâmplare rară. Însă Pilot nu e o pisică obișnuită. După ce a dispărut în urmă cu zece ani, familia lui a renunțat la a mai spera că acesta s-ar întoarce vreodată acasă.

Jennifer Thompson a iubit pisica, pe care a adoptat-o în 2004, când aceasta era doar un pui. Pilot i-a fost cel mai bun prieten, urmând-o peste tot, îndrăgind chiar și apa, un lucru atipic pentru o pisică. Din nefericire, Pilot a dispărut brusc într-o zi din casa lui din Santa Rosa, California, la vârsta de trei ani.

Jennifer a scris într-o postare pe platforma GoFundMe că Pilot purta un microchip si o zgardă cu nume. Cu toate astea, pisica nu a putut fi găsită, iar familia a rămas devastată.

La zece ani după dispariție, Jennifer a avut parte de cea mai neașteptată surpriză a vieții ei atunci când un spital veterinar din California a contactat-o legat de o pisică pierdută, ce avea un microchip cu datele ei. Pisica a fost găsită rănită în urma incendiilor din California, iar în timpul îngrijirilor medicale, medicii veterinari au găsit microchip-ul ce se afla asupra pisicii. Astfel, spitalul a reușit să o contacteze pe Jennifer si să îl readucă acasă pe Pilot, după un deceniu de lipsă.