În prezent tendințele în design se bazează pe simplitate, naturalețe și materiale de calitate. Până nu demult însă oamenii își doreau să impresioneze prin tavane și pereți foarte complicați și supra-decorați. Iată care tendințe nu mai sunt actuale și nici nu vor reveni în timpul apropiat în modă.

Advertisements

10. Colțarele de bucătărieColțarul și taburetele nu doar că nu sunt prea comode, dar nici foarte estetice. Designerii recomandă să alegi niște scaune confortabile cu spetează sau fotolii pentru fiecare membru al familiei.

9. Tavane complicate din gips cartonRenunță la tavane prea complicate din punct de vedere al formelor, cromaticii și al iluminării. Optează pentru tavan drept, de culoare albă și folosește corpuri de iluminat de masă sau de podea.

8. Mese speciale pentru computerMobila se modifică odată cu tehnologiile. Dacă mai înainte era nevoie de o masă cu spațiu generos pentru monitoare voluminoase și alte dispozitive, astăzi notebook-ul sau tableta se încadrează perfect pe o măsuță nu prea mare.

7. Arcuri și pereți despărțitori rigiziDesignul actual pune în valoare lumina soarelui, de aceea orice încurcă în calea acesteia este exclus. Împarte camera în zone cu ajutorul culorilor și a contrucțiilor ușoare.

6. Cabine de duș sofisticatePână nu de mult era la modă să instalezi o cabină de duș cu zeci de funcționalități, pe care oamenii practic nu le foloseau. Astăzi zona de duș este constituită din pereți de sticlă, care să protejeze restul camerei de apă, și atât.

5. Mobila de pereteÎn prezent designerii recomadă să evităm supraîncărcarea peretelui de deasupra televizorului. Este suficient un mobilier simplu sub el.

4. FototapetulRenunță la iluzia de a sta pe canapea pe marginea lacului sau lângă un geam enorm spre un megapolis. Alege niște tapete cât mai simple, care nu vor obosi privirea în timp.

Advertisements

3. Uși glisante decorative În colecțiile noi de mobilă, ușile glisante se folosesc doar în cazurile în care spațiul nu este foarte generos. În rest se optează pentru uși cu deschidere obișnuită.

2. Folosirea unui singur tip de tapeteÎn prezent, este actual ca pereții să fie de culori și chiar factură diferită. Cel mai atractiv perete trebuie să fie cel spre care se îndreaptă atenția la intrare. Zonele de deasupra patului sau a televizorului le poți evidenția cu ajutorul tencuielii decorative.

1. Seturi de mobilă moalePentru a oferi individualitate camerei alege fiecare obiect în mod individual, respectând același stil. Astfel fiecare piesă de mobilier va căpăta valoare.

Advertisements

Advertisements