România trimite 50 de militari să lupte în Coaliţia Globală anti-ISIS

6
4824

România va participa, în 2016, cu cel mult 50 de militari la Coaliţia Globală anti-ISIS, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN), după reuniunea de la Washington a miniştrilor apărării şi de externe din ţările contributoare la coaliţie.

Advertisements

stat_islamic_44968100
„România va participa în anul 2016, la demersurile Coaliţiei Globale, cu un efectiv total de până la 50 de militari, destinat activităţilor de instruire şi consiliere a forţelor de securitate irakiene”, potrivit MApN .

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat, miercuri şi joi, la Washington, D.C., la Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIS, la nivelul miniştrilor apărării şi de externe, condusă de Statele Unite ale Americii.

Statele Unite şi aliaţii lor din cadrul coaliţiei împotriva grupării Statul Islamic s-au angajat, miercuri, să zdrobească „tumora” jihadistă în Siria şi în Irak şi să combată „metastazele” atacurilor islamiste din lume, conform News.ro.

Condusă de către Statele Unite, coaliţia a efectuat în doi ani aproximativ 14.000 de atacuri aeriene în Siria şi Irak.

Advertisements

Advertisements

6 COMENTARII

  1. In sfarsit noi romanii am ridicat capul. De ce este ”un pas gresit ” ? Ce a obtinut Germania ca i-a luat in brate pe musulmani ? Sa invatam de la istorie ca daca vrei sa fi respectata ca tara trbuie sa te duci peste altii sa-i cotropesti si sa-ti impui regulile si dorintele. Razboaiele se duc pe pamantul inamicului nu pe pamantul tarii tale aparandu-te. Contributiiile noastre la coalitiile organizate de SUA trebuiesc sa fie mult mai substantiale si negociate bine cu aliatii. Este timpul sa iesim din granitele actuale ! Daca nu or sa vina altii peste noi si or sa ne violeze nevestele si fiicele si or sa ne faca carpe de sters pe jos. Ati uitat ce au facut rusii cu noi sau ungurii sau turcii ? Sa ne ia dracu de barbati romani daca mai ajungem vreodata in astfel de situatie !

  2. ce frumoase postari se fac peste toate Retelele de Socializare …..dar nimeni nu misca un deget,,,de gura santem buni cu totii dar de fapte santem saraci lipiti pamantului ,,, asa este romanul,,de gura e bun dar de fapte nu face nimica, mai multa: Ura, Invidie,Inselaciune,Minciuna si tot ce e mai rau….Ne aratam pe Retelele de Socializare ca mancam din pamant dar defapt in realitate ne muscam mai rau ca si cainii strazii…nu santem o natie unita ci dimpotriva santem orgoliosi si plini de noi …