Sorina, luată cu forța de poliție pentru a fi dată unor americani. VIDEO cu impact emoțional!

0
39

Sorina, in vârstă de doar opt ani crescută de la un an într-o familie de asistenți maternali din Baia de Aramă, a fost luată cu forța de acasă vineri, pentru a fi dată spre adopție unor americani care mai au doi copii.

Advertisements

Fetița a urlat, a țipat, s-a agățat de femeia căreia îi spune mamă, chiar dacă în acte este asistent maternal. Nu a contat, a fost luată cu poliția de acasă și cu cei de la Protecția Copilului Mehedinți.

Familia de asistenți maternali a luat acum șapte ani în plasament două fetițe, una de nouă luni pe care a adoptat-o, și pe Sorina, iar fetițele au crescut ca două surori.

Asistentei maternale i-a fost desfăcut contractul de muncă, astfel că autoritățile au considerat că fata stă ilegal acolo.

update: F3tița este la Craiova, acolo unde familia adoptivă a închiriat un apartament. Femeia care apare în imagini târând copilul este procuror la Curtea de Apel Craiova și s-ar putea alege cu dosar pentru rele tratamente aplicate minorului.

update1: Sunt speculații că fata este adoptată pentru că este compatibilă cu fiica americanilor care are nevoie de un rinichi. Cei de la Protecția Copilului Mehedinți refuză să răspundă la telefoanele jurnaliștilor.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional.

).push({}); }if ( quads_screen_width >= 1024 && quads_screen_width < 1140 ) {document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width >= 768 && quads_screen_width < 1024 ) {document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }if ( quads_screen_width < 768 ) {document.write(''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }

sursa: pandurul

Zid pentru SOrina, fetița dată cu forța spre adopție în altă țară

Sute de oameni au protestat duminică la Baia de Aramă, în județul Mehedinți, după ce autoritățile au dat spre adopție o f3tiță de 8 ani unei familii din Statele Unite ale Americii. Fetita a fost crescută de un asistent maternal de la vârsta de un an și opt luni, alături de altă fetiță, și a fost șocată să afle că trebuie să plece într-o altă familie.

Cazul este extrem de dubios, mai ales că jurnaliștii care s-au ocupat de caz au fost amenințați. Mai multe filmări apărute pe facebook au fost șterse. Familia adoptivă are doi copii.

Advertisements

Fetița nu își dorește să plece de la cei care au crescut-o și este traumatizată că va fi luată cu f0rța, mai ales că părinții ei adoptivi, cetățeni americani de origine română, au încercat să o ia de acasă și de la școală, dar fata nu a vrut să plece cu ei. Înainte de vacanță fata se temea să mai meargă la școală.

Protestul de la Baia de Aramă a fost organizat de o publicație online din Gorj, Sabotorii Gorjului. “Partea cea mai jenantă este că presa națională nu preia și nu rostogolește astfel de subiecte. Nu pentru mine, nu pentru un interes, pentru o cauză”, a spus Nicolae Ivan, organizator. “Pentru o fetiță care urmează să fie dusă în lumea largă, Dumnezeu știe pe unde, nimeni nu vine”, a mai spus acesta, care acuză DGASPC Mehedinți că nu a procedat legal. În mod normal, familia care a avut-o în plasament trebuia întrebată dacă vrea să o adopte.

Advertisements

Advertisements