Studiile au aratat ca tipii cu chelie sunt mai inteligenți și de succes!

0
38

Pentru mulți bărbați, chelia poate fi un subiect sensibil: pot simți că ii face mai puțin atractivi și masculini. Cu toate acestea, cercetările au arătat că nu există niciun motiv pentru o astfel de atitudine de autodistrugere. Bărbații chei sunt mai des percepți ca fiind mai încrezători, deștepți și mai dominanți. Poate că nu este un înlocuitor atât de rău pentru un cap complet lipsit de păr!

Advertisements

Băieții cu chelie sunt percepuți ca fiind mai dominanți social.

Un studiu realizat de profesorul Dr. Frank Muscarella de la Universitatea Barry a arătat că bărbații chei sunt percepuți ca fiind mai dominanți social în comparație cu alți bărbați. Cercetătorii au descoperit că, deși oamenii văd bărbații cu păr ca fiind mai atractivi din punct de vedere fizic, bărbații cu chelie sunt mai susceptibili de a fi percepuți ca cei cu un statut social mai ridicat: oamenii au susținut că îi văd ca fiind mai dominanți și superiori.

În timpul cercetării, dr. Frank Muscarella a cerut grupului să evalueze participanții bărbați în conformitate cu 4 criterii: atractivitate, agresivitate, inteligenta și maturitate. Unora li s-a arătat fotografiile bărbaților care aveau capul plin de păr, iar cealaltă parte a grupului a văzut pozele acelorași bărbați, dar cu părul complet scos digital. Rezultatele s-au dovedit a fi destul de neașteptate: bărbații cheliosi au fost considerați mai onesti, inteligenți și masculini.

Mai multe studii au dovedit că aceste rezultate sunt corecte.

Advertisements

Descoperirile Dr. Frank Muscarella au fost susținute de cercetări de la Universitatea din Pennsylvania. Psihologul Albert E. Mannes a dovedit că oamenii tind să vadă bărbații chei ca fiind mai puternici, mai dominanți și mai de succes.

Dar bărbații chei nu sunt doar percepuți ca puternici și sexy, ci sunt văzuți și ca persoane inteligente. Cercetătorii de la Universitatea Saarland au analizat datele pe baza sondajului de opinie a 20.000 de persoane. Rezultatele au arătat că bărbații cheliosi sunt mai des percepți ca fiind mai în vârstă, dar oamenii îi văd mai înțelepți și mai inteligenți.

Insa dacă aveți niște păr si cateva urme de chelie nu vă va păcăli.

Advertisements

Bărbații trebuie să fie complet chei pentru a fi percepuți în acest fel. Cercetările au arătat că, dimpotrivă, bărbații care aveau pete de chelie, erau percepuți ca slabi și mai puțin masculini.

Advertisements

Advertisements