TOP 7. Cele mai trăsnite invenții din lume

0
20

Zi de zi apelăm la aparate și la obiecte care ne fac viața mai ușoară. De la un fierbător la o simplă cană, toate au rolul de a ne ajuta în rutina zilnică.

Advertisements

Însă unele invenții – de la aparate complicate la obiceiuri bizare – ne fac să ne întrebăm ce a fost în mintea inventatorilor în momentul în care le-au creat. Totuși, chiar dacă par ciudate, astfel de obiecte sau de aparate se dovedesc a fi extrem de populare în alte culturi.

Iată o listă cu câteva dintre cele mai trăsnite invenții din lume:

1. Câinii-roboți.

În Japonia, câinii-roboți sunt atât de populari încât în momentul în care nu mai funcționează și nici nu mai pot fi reparați, unii proprietari organizează adevărate înmormântări pentru ei. Câinii-roboți Aibo, făcuți de Sony, se află pe piață de 7 ani, o perioadă foarte mare de timp pentru un aparat”. Așadar, unii dintre ei s-au stricat și, din cauza perioadei lungi de timp care a trecut de la fabricare, nici nu au mai putut fi reparați.

Câinii-roboți își îmbrățișează stăpânii, se joacă, îi întâmpină, dau din coadă, ceea ce face ca proprietarii lor să dezvolte sentimente de afecțiune pentru ei. În Japonia, spațiul de locuit este foarte mic – uneori, prea mic pentru un câine adevărat. Deoarece sunt atât de iubiți, în momentul în care roboții „mor”, proprietarii – cei mai mulți dintre ei persoane în vârstă – se adună și le plâng dispariția în fața unui altar.

2. Perna pentru femeile singure

Tot în Japonia a fost inventată perna pentru femeile singure. Spre deosebire de o pernă obișnuită, aceasta are forma unui bust de bărbat și are un braț în lateralul său, pe care o doamnă singură o poate lua în brațe sau pe care își poate pune capul în timp ce doarme.

Advertisements

Perna a fost scoasă la vânzare în Japonia în anul 2004, și costă 80 de dolari. Este disponibilă în culorile albastru, roz sau verde.

3. Nunțile solo

Dincolo de perna pentru femeile singure, doamnele fără partener din Japonia apelează și la nunți solo. Nunțile fără mire, numite și „nunți solo”, sunt tot mai la modă printre femeile singure din Japonia: tinerele se îmbracă în rochie de mireasă, sunt plimbate în limuzină și participă la o sesiune foto spectaculoasă.

Pachetul de două zile pentru o „nuntă solo” costă 3.200 de euro și include mai multe servicii. Femeile își aleg singure o rochie de mireasă care le place, precum și un buchet și o coafură care le vine bine. În pachet sunt incluse și transportul într-o limuzină, cazarea la hotel, o sesiune foto și un album cu fotografiile rezultate.

Yukiko Inoue, președintele companiei, a povestit să a lansat pachetul „pentru a le încuraja pe femei să aibă sentimente pozitive față de ele însele”. În Japonia, tot mai mulți oameni locuiesc singuri din diferite motive: îmbătrânirea populației, urbanizarea, căsătoria târzie și creșterea numărului de divorțuri. Până în anul 2060, populația țării ar putea scădea cu 26-38%.

Advertisements

4. Pernele pentru dormit la birou

Deși poartă numele de masca pentru ochi „King”, acestă mască este mai degrabă o pernă care acoperă ochii, suficient de umflată încât persoana care o poartă să poată să adoarmă cu capul pe ea. Cei care muncesc ore în șir la birou și vor să tragă un pui de somn rapid, fără să părăsească masa de lucru, s-ar putea să o găsească utilă. Este disponibilă – unde altundeva? – în Japonia!

5. Căruciorul-trotinetă

Un producător din Statele Unite ale Americii a lansat cărucioarele-trotinetă, gândite pentru părinții care vor să facă puțină mișcare în timp ce își plimbă bebelușii.

6. Suportul din silicon cu mușchi falși

Advertisements

Bărbații care visează la un corp plin de mușchi, dar nu au nici timpul și nici determinarea de a merge constant la sală, pot apela la un suport din silicon cu mușchi falși. Este foarte simplu de folosit: domnii îl pot purta pe sub tricou, lăsând impresia că au un abdomen plin de pătrățele. Site-urile de comerț online sunt pline de anunțuri de vânzare a acestor „mușchi”, motiv pentru care putem crede că au avut succes.

Un astfel de suport din silicon costă între 250 și 480 de dolari.

7. Pungi anti-furt

Cei care s-au săturat ca mâncarea lor să fie furată de colegi înfometați își pot cumpăra o pungă din plastic gândită special pentru a-i descuraja pe mâncăcioși. Suprafața pungii din plastic imită mucegaiul, așa că un sandviș pus în interiorul ei va părea mucegăit. Și cum nimeni nu ar fura un sandviș mucegăit, proprietarul de drept al mâncării nu mai trebuie să își facă griji că va rămâne nemâncat.

O pungă anti-furt costă 4,99 dolari.

Advertisements

Advertisements
Advertisements